Ενα καλό μακιγιάζ αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κρύβει τις ατέλειες και μας κάνει να δείχνουμε λαμπερές και όμορφες! Αυτά συμβαίνουν όταν ξέρουμε πως να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα προϊόντα και δεν προχωράμε σε ακραίους πειραματισμούς. Εν ολίγοις, εάν δεν είστε επαγγελματίας μακιγιέρ και δεν περνάτε εφηβεία, εγκαταλείψτε την ιδέα για τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου στο μάτι και περιοριστείτε σε πιο φυσικά χρώματα.  
Υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες (δεν βγάζω τη σκούφια μου απ΄ έξω) με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και άτονο. Πέντε μικρά λαθάκια που <βαραίνουν> την εικόνα μας, αλλά ευτυχώς μπορούμε να τα διορθώσουμε!  
   Νο1. Πολύ Nude. Λατρεύω το nude,  δηλαδή το πολύ μπεζ σαν άχρωμο μακιγιάζ στο πρόσωπο, αλλά λίγο χρώμα δεν βλάπτει. Η επιδερμίδα μας δεν είναι τελείως μπεζ γιατί πρέπει να είναι το make up μας; 
Νο2. Λάθος concealer. Ναι, το concealer μπορεί να κάνει θαύματα, ειδικά εάν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, μπορεί όμως και να καταστρέψει ολόκληρο το μακιγιάζ σας εάν δεν είναι στη σωστή απόχρωση. Το πολύ ανοικτό θα τονίσει περισσότερο την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάνοντας ακόμα και ελάχιστες ρυτιδούλες να φαίνονται έντονες. Το πολύ σκούρο θα σας δείχνει πολύ κουρασμένη και σαν να έχετε <φάει> μπουνιά! Δεν θέλουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Επιλέξτε το σωστό concealer δοκιμάζοντάς το στο εσωτερικό του καρπού σας. 
Νο3. Είναι ωραίο να τονίζουμε τα μάτια, αλλά μερικές φορές το παρακάνουμε χρησιμοποιώντας πολύ σκούρα μολύβια και  πολλή ποσότητα σκιάς. Λάθος και τα δύο. Μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες και κουρασμένες. 
Νο4. Δεν υπάρχει καλό μακιγιάζ χωρίς σωστά γυρισμένη βλεφαρίδα. Μην ξεχνάτε να τις βάφετε και κυρίως μη ξεχνάτε να τις κάνετε γυριστές. Οι φλατ βλεφαρίδες όσο καλά βαμμένες κι αν είναι δεν δείχνουν ωραίες. 
Νο5. Ωραίο το μαύρισμα, αλλά δεν σας κάνει εντύπωση που σε όλες τις διαφημίσεις για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου τα μοντέλα έχουν υπέροχες λευκές επιδερμίδες; Το λευκό πρόσωπο δείχνει πιο υγιές και πιο φρέσκο, οπότε μην το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία, αλλά ούτε και με τις σκούρες πούδρες. 
          Καλές δοκιμές και μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε πάντα την επιδερμίδα σας πριν το μακιγιάζ. Είναι η καλύτερη βάση για ένα άψογο αποτέλεσμα!  
Translate »

Pin It on Pinterest