Συνήθως δεν γράφω για εστιατόρια, αλλά τελευταία βρίσκω όλο και πιο καλοστημένα μαγαζιά στο χώρο της εστίασης. Χώροι προσεγμένοι, ιδιαίτερης αισθητικής με ωραίες γεύσεις και λογικές τιμές. Ενα απ΄ αυτά είναι ο Βασιλικός, όπου πήγα, προ ημερών, τυχαία και μου άρεσε τόσο πολύ που, όπως βλέπετε, τράβηξα και φωτογραφίες! Μήπως να το κάνω πιο συχνά; 
Ο Βασιλικός βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη, στη Νέα Ερυθραία, στο δρόμο που αποτελεί hot spot της περιοχής, αφού την τελευταία διετία έχουν ανοίξει πολλά μαγαζιά και λειτουργούν σχεδόν όλα με επιτυχία. Στο Βασιλικό έχει λίγα εξωτερικά τραπεζάκια και όμορφο, ζεστό εσωτερικό χώρο.  
Τι μου άρεσε: Η κουζίνα είναι ανοιχτή και τα περισσότερα υλικά τους είναι επίσης εκτεθειμένα γύρω από την κουζίνα, οπότε βλέπεις πόσο καθαρά και προσεγμένα είναι όλα. Οι σερβιτόροι είναι γρήγοροι και εξυπηρετικοί. Τα πρώτα πιάτα έρχονται όλα μαζί σε δίσκο και διαλέγεις ποια θέλεις να κρατήσεις. Διαλέξαμε ταμπουλέ (τόσο καλό που ζητήσαμε κι άλλο), χαλούμι με μανιτάρια πλευρώτους, τυροκαυτερή, κεφαλοτύρι, πατατούλες που τις σερβίρουν σε σέσουλα  και την ομώνυμη σαλάτα. Για κυρίως πήραμε χοιρινή μπριζόλα, αλλά δεν μας προειδοποίησε κανένας και όταν ήρθαν τα κυρίως πιάτα δεν χωρούσαν στο τραπέζι. Οι μερίδες στις μπριζόλες είναι τεράστιες! Για να είμαι ειλικρινής είχα χορτάσει από τα πρώτα!     
Εχω μία αρχή. Για να κρίνεις αν ένα μαγαζί είναι καθαρό πρέπει να δεις εκτός από την κουζίνα και την τουαλέτα. Στο Βασιλικό λοιπόν η τουαλέτα πήρε άριστα! Ηταν τόσο καθαρή που ήθελα να τη φωτογραφήσω… και ναι, έχει ολόκληρη μπανιέρα, αντί για νεροχύτες! Οσο για τις τιμές, μου φάνηκαν απόλυτα λογικές. 
Βασιλικός: Χαριλάου Τρικούπη 159, Ν. Ερυθραία.    
Translate »

Pin It on Pinterest