Εάν δεν εκτιθόμασταν στον ήλιο οι πρώτες ρυτίδες θα εμφανίζονταν στην ηλικία των 60 ετών! Αυτό δεν είναι δική μου επιθυμία-εκτίμηση, αλλά είναι συμπέρασμα δερματολόγων. Από τη μια λοιπόν, ο ήλιος βλάπτει την επιδερμίδα και από την άλλη είναι ευεργετικός για την υγεία μας, αφού μας χαρίζει τη βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για τα κόκκαλα. Η ηλιοφάνεια θρέφει και την ψυχική μας υγεία, μας κάνει όμορφους, αισιόδοξους και χαρούμενους. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τον ήλιο, αλλά όπως κάθε τι ωραίο και πολύτιμο, θέλει κι αυτό την προστασία του, που δεν είναι άλλη από τη χρήση αντηλιακού!  
Παρά το γεγονός ότι οι δερματολόγοι κάνουν κάθε χρόνο τεράστιες καμπάνιες ενημέρωσης για τη σημασία του αντηλιακού, υπάρχει μία σύγχυση για τα προϊόντα, την επιλογή, τη συχνότητα επάλειψης και την αποτελεσματικότητα τους. Παλαιότερα διαλέγαμε αντηλιακά με βάση τη μυρωδιά και το πόσο ωραίο μαύρισμα μας χάριζαν!!!
Ευτυχώς, με την πάροδο του χρόνου έχουμε γίνει λίγο πιο σοφοί και περισσότερο επιλεκτικοί. Οχι ότι δεν θέλουμε να μυρίζει το προϊόν ωραία… κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν… εστιάζουμε όμως στην προστασία.     
Ας τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν για να μπορούμε να έχουμε όμορφο χρώμα με ωραίο δέρμα!
  Τι κάνει το αντηλιακό; Δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας στην επιδερμίδα και έτσι δεν επιτρέπει στις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB να εισχωρούν και να την καταστρέφουν. Προσοχή τώρα στην επιλογή του αντηλιακού γιατί ενώ όλα τα αντηλιακά (ακόμα και τα πιο φθηνά) δημιουργούν προστασία από τις ακτίνες UVB, δεν προσφέρουν όλα κάλυψη για τις ακτίνες UVA που είναι και οι πιο επικίνδυνες! Οι UVA είναι αυτές που εισχωρούν βαθιά στο δέρμα κι αυτές που τελικά προκαλούν τη μεγαλύτερη βλάβη. Πως θα ξεχωρίσετε αν ένα αντηλιακό έχει κάλυψη για τις UVA ακτίνες; Απλούστατο! Κοιτάτε την ετικέτα. Ολα τα αντηλιακά που παρέχουν τέτοια κάλυψη έχουν το UVA κυκλωμένο, που σημαίνει ότι είναι πιστοποιημένα για την αποτελεσματικότητα τους. Ειδικά στα παιδιά, των οποίων η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη και τρυφερή θα πρέπει το κυκλωμένο UVA να είναι το μόνο ζητούμενο σας.   
    Κανονικά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο αντηλιακό, το χειμώνα με δείκτη προστασίας 15 και το καλοκαίρι ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας από 30 SPF και πάνω. Αν δεν είστε από τις επιμελείς,τώρα ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε!
Σύμφωνα με τους δερματολόγους θα πρέπει να κάνουμε επάλειψη με αντηλιακό κάθε 2 ώρες, ακόμα κι αν υπάρχει στο προϊόν η ένδειξη αδιάβροχο. Εάν κυκλοφορείτε στην πόλη, γνωρίζετε ότι αυτό είναι πρακτικώς δύσκολο. Στην παραλία όμως η συμβουλή των ειδικών επιβάλλεται!
Επίσης, πολλές γυναίκες θεωρούν ότι χρησιμοποιώντας ενυδατική, αντιγηραντική ή make up με αντηλιακό δείκτη προστασίας καλύπτονται. Λάθος! Οσο καλό κι αν είναι το προϊόν που έχετε επιλέξει, η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη. Το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται μετά την ενυδατική και αφού έχουμε αφήσει να περάσουν λίγα λεπτά, ώστε να απορροφηθεί η κρέμα. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο χρονοβόρο είναι αυτό, αλλά αν θέλετε να έχετε όμορφο δέρμα για πολύ καιρό ακόμα,  θα πρέπει να του παραχωρήσετε χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι η λανθασμένη χρήση του προϊόντος μειώνει και την αποτελεσματικότητά του, γι αυτό φροντίστε αυτό το καλοκαίρι να απολαύσετε μόνο τις ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου! 

Translate »

Pin It on Pinterest