Η ντουλάπα μας είναι ο καθρέφτης του προσωπικού μας στιλ. Εκεί, βρίσκονται κρυμμένα αγαπημένα μας κομμάτια, αξεσουάρ που έχουμε πολυφορέσει, μπλουζάκια που δεν αποχωριζόμαστε και τσάντες που έχουν γίνει προέκταση του καρπού μας! Η κάθε γυναίκα έχει τη δική της ντουλάπα και η κάθε ντουλάπα κρύβει μία ιστορία και ένα επίθετο που την ακολουθεί… τακτική, οργανωμένη, καθαρή, άδεια (υπάρχει κι αυτός ο τύπος) και ξεχειλισμένη ντουλάπα! Ελπίζω να μην ανήκετε στην τελευταία κατηγορία, αλλά αν συμβαίνει αυτό, ιδού πως θα αλλάξετε τον επιθετικό προσδιορισμό του προσωπικού σας χώρου προς το καλύτερο!!!   
Βήμα 1. Αδειασε το χώρο της ντουλάπας! 
Βγάλτα όλα έξω κι άρχισε να ξεκαθαρίζεις ποια πραγματικά φοράς και ποια έχεις να βάλεις 2 χρόνια, για να μην πω παραπάνω… Ναι, συμβαίνει να αγοράσεις παρόμοιο μπλουζάκι…κράτησε αυτό που είναι σε καλύτερη κατάσταση και χάρισε το άλλο. Εάν για συναισθηματικούς λόγους φυλάς ρούχα, τότε θα θέλεις μία ολόκληρη ντουλάπα μόνο για την <ανάμνηση> των συναισθημάτων. Μήπως πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις κι αυτά; Αν θέλεις οπωσδήποτε να κρατήσεις κάτι, περιορίσου σε ένα-δύο, όχι παραπάνω.
Βήμα 2. Ομαδοποίησε! 
Ωραία, αφού γέμισες όλη τη γειτονιά με ρούχα που δεν χρειάζεσαι, ήρθε η ώρα να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου. Ομαδοποιείς τα ρούχα και βάζεις τα φορέματα όλα μαζί. Ακολουθούν οι φούστες, τα παντελόνια, οι μπλούζες κ.λ.π. Στη συνέχεια χωρίζεις την κάθε κατηγορία ανά χρώμα, δηλαδή τις μαύρες μπλούζες μαζί, τις λευκές, τις μπλε κ.λ.π.
Βήμα 3. Διαχωρισμός στα αξεσουάρ! 
Αν έχεις ένα συρτάρι και πετάς μέσα κολιέ, δαχτυλίδια, φουλάρια, εσώρουχα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π. το αποτέλεσμα είναι να μην τα βρίσκεις και να καταστρέφεις και τα πιο ευαίσθητα αξεσουάρ σου. Διαχώρισε τα συρτάρια σου! Βάλε όλα τα δαχτυλίδια σε ένα μέρος, κρέμασε -αν υπάρχει η δυνατότητα- τα κολιέ, δίπλωσε και βάλε σε ξεχωριστό μέρος τα φουλάρια και συνέχισε έτσι ξεκαθαρίζοντας όλα σου τα αξεσουάρ. 
Βήμα 4. Βλέπειν! 
   Το να μπορείς ανοίγοντας τη ντουλάπα να βλέπεις, κατευθείαν τι έχεις και τι χρειάζεσαι, είναι πολύ σημαντικό, διαφορετικά θα φοράς συνέχεια τα ίδια γιατί θα βαριέσαι ή θα βιάζεσαι να ψάξεις για τα υπόλοιπα. 
Βήμα 5. Χρυσός κανόνας!
 Υπάρχει μία χρυσή συμβουλή που δίνουν οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων στους πελάτες τους. One in, one out! Για να διατηρηθεί ένας χώρος σε καλή κατάσταση δεν πρέπει να είναι πολύ φορτωμένος. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να διατηρήσετε οργανωμένη τη ντουλάπα σας είναι κάθε φορά που αγοράζετε κάτι καινούριο, να δίνετε κάποιο παλαιότερο.  
Βήμα 6. Δύο φορές ετησίως! 
Να θυμάστε κάθε 6 μήνες θα πρέπει να κάνετε την καρδιά σας πέτρα, να τα βγάζετε όλα έξω και να ξανατακτοποιείτε τη ντουλάπα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να αποχωρίζεστε παλιά ρούχα και αξεσουάρ, αλλά μόνο έτσι θα δημιουργήσετε τη βάση για να διατηρείτε το στιλ που σας αρέσει! Διαφορετικά θα υπάρχουν μέρες, που θα φοράτε ότι είναι στην πρώτη κρεμάστρα! Το θέλουμε;    
Translate »

Pin It on Pinterest