Τι μας παχαίνει; Οι μεγάλες ποσότητες φαγητού και οι κακές επιλογές γευμάτων.
Αποφεύγω να κάνω δίαιτα γιατί και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να υποβληθώ σε στέρηση, καταλήγω να τρώω παραπάνω! Δράμα δηλαδή! momentsnstyle fashion,beauty & lifestyle blog/theblablasmoments

Επίσης, όσες φίλες μου έχουν ακολουθήσει δίαιτες αστραπή μετά από ένα διάστημα καταλήγουν πιο παχές απ΄ ότι ήταν!

Εχω καταλάβει λοιπόν ότι για να μην παχαίνεις, δεν χρειάζεται να λιμοκτονείς, αλλά να έχεις δύο βασικούς κανόνες.

1ον: Βάζεις όριο στα κιλά που επιτρέπεις να πάρει το σώμα σου. Μέχρι 2-3 μαζεύονται εύκολα, τα παραπάνω θέλουν προσπάθεια για να φύγουν.

2ον: Απογεύγεις τα κακά λιπαρά, τρως πιο υγιεινά και σε μικρότερες ποσότητες. Τώρα θα μου πεις, δικαίως, άμα είσαι έξω με παρέα θα έχεις το φρούτο μαζί; Οχι, θα την κάνεις την παρασπονδία, αλλά στην καθημερινότητα σου φρόντισε να τρως πιο σωστά.

Παρακάτω σου έχω μερικά tips που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν.

– Για το πρωινό σου, αλλά και για τα υπόλοιπα σνακς μέσα στην ημέρα, διάλεξε φρούτα, ξηρούς καρπούς και berries, αντί για κρουασάν, μπισκότα και τσιπς. Παλαιότερα είχα γράψει μία ανάρτηση για το πως μπορείς να φτιάξεις τη δική σου μπάρα, για να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι. Μπορείς να δεις τη συνταγή εδώ.

– Προετοιμάσου για τα γεύματα σου. Για τις ώρες στη δουλειά, πάρε μαζί τη μπάρα ή ένα φρούτο. Για τα γεύματα στο σπίτι κάνε μία λίστα με τα φαγητά της εβδομάδας και προμηθεύσου από το super market μόνο αυτά. Πλύνε τις σαλάτες και τα φρούτα και τοποθέτησε τα σε ειδικά τάπερ ή σακούλες για να μη χαλάσουν. Ετσι όταν θα γυρνάς κουρασμένη, δεν θα σκέφτεσαι ότι πρέπει να τα καθαρίσεις κιόλας. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ!

– Περιόρισε τα γλυκά και ειδικά τη ζάχαρη. Εδώ σου μιλάει μία γλυκατζού.
Δεν τα έχω κόψει τελείως, αν κι αυτό θα ήταν πραγματικός στόχος, αλλά βάζω μέλι αντί για ζάχαρη όπου μπορώ, ακόμα και στο γαλλικό καφέ. Τέλειος είναι!

Επίσης, προσπαθώ να τρώω αποξηραμένα φρούτα που είναι γλυκά από μόνα τους και δεν έχουν πρόσθετα ζάχαρα. Διαλέγω χουρμάδες, σύκα και δαμάσκηνα. Αυτά θα σε βοηθήσουν στο να καλύψεις την ανάγκη σου για γλυκό και έχουν σαφέστατα λιγότερες θερμίδες.

– Κατέβασε μία εφαρμογή που να σου προσφέρει καθημερινές διατροφικές επιλογές. Μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε αυτές My fitness pal και Fooducate.

– Εμπνεύσου από τις φωτογραφίες…

 

Translate »

Pin It on Pinterest