Το πρώτο άρωμα που αγόρασα ως ενήλικη ήταν το Paris του Yves Saint Laurent. Κάτι το όνομα που με παρέπεμπε στη μαγική πόλη, κάτι ο σχεδιαστής που ξεχώριζε για τις δημιουργίες του, κάτι το μπουκάλι με τη μικρή δόση ροζ στην κορυφή του… η ουσία είναι μία! Οι γλυκές και φρουτένιες νότες του Paris με ακολούθησαν σταθερά για πολλά χρόνια.

Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα έχω ένα μισογεμάτο Paris ανάμεσα στα αρώματα μου… Σαν συνέχεια του Paris ο οίκος είχε λανσάρει το 2009 το Parisienne. Ωραίο, σε παρόμοιες νότες, αλλά όχι σαν το Paris… και φτάνουμε στο σήμερα, όπου τρεις αρωματοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να ξεπεράσουν τη μυθική μυρωδιά.

Οι Oliver Cresp, Harry Fremont και Dora Baghriche Arnaud, εκπροσωπώντας τον οίκο του Yves Saint Laurent δημιουργούν το Mon Paris! To χαρακτηρίζουν vertigo θέλοντας να δείξουν μεταφορικά τον ίλιγγο που σε πιάνει και χάνεις τις αισθήσεις σου.

 

Στη σύνθεση του τι περιέχει;

Στις νότες κορυφής έχει φράουλα, βατόμουρο, αχλάδι και περγαμόντο Καλαβρίας.

Στις μεσαίες νότες έχει ντατούρα, παιώνια, άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί και κινέζικο γιασεμί.

Οι νότες βάσης είναι από φύλλο πατσουλί Ινδονησίας, λευκό μόσχο, Αμπροξάν, πατσουλί, κέδρος και βρύα.

 

Αν ξεπερνάει το Paris; Δεν είμαι σίγουρη, το βέβαιο πάντως είναι ότι είναι πολύ κοντά. Ισως πάλι να μην μπορώ να είμαι αντικειμενική γιατί τα πρώτα αρώματα είναι σαν τις πρώτες αγάπες, κατέχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση.

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

Translate »

Pin It on Pinterest