Επιλέγεις κόκκινο κραγιόν μόνο για τις βραδινές σου εξόδους και είσαι πιστή οπαδός του κανόνα “δεν βάφω ποτέ σε έντονους τόνους και μάτια και χείλη”;
Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε χρόνιους μύθους στο μακιγιάζ και να μιλήσουμε για αλήθειες!

img_3756
Επειδή ειδικός δεν είμαι και αυτά που σου γράφω θέλω να είναι τεκμηριωμένα, ζήτησα τη βοήθεια μίας “δυνατής” make up artist που μακιγιάρει -μεταξύ άλλων- άτομα από το χώρο της show biz.
Η Άννα Ρούσσου μου ακύρωσε πολλά πρέπει και μου επιβεβαίωσε ότι η τέχνη του μακιγιάζ είναι ένα παιχνίδι που αν το παίξεις σωστά θα αναδειχθείς νικήτρια.

img_3748

– Μύθος Νο 1: δεν βάφουμε ποτέ έντονα τα μάτια και τα χείλη μαζί.

Καιρός να διαγράψουμε τον κανόνα που μας περιόριζε! Το καλό μακιγιάζ αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας, γιατί λοιπόν μια γυναίκα με ωραία μάτια και χείλη να μην τα αναδείξει; Εχει περάσει η αντίληψη ότι εάν βάψεις έντονα τα δυο αυτά σημεία στο πρόσωπο σου το αποτέλεσμα θα είναι κραυγαλέο. Κι όμως! Εάν το κάνεις σωστά θα είναι απλά εντυπωσιακό!
Τι προσέχουμε; την περίσταση και τη σεζόν. Τη χειμερινή περίοδο σε μια βραδινή έξοδο είναι όμορφο να τονίζουμε τα δυνατά σημεία του προσώπου μας. Με ένα χαλαρό χτένισμα και ένα outfit χαμηλών τόνων, το μακιγιάζ μας θα κλέψει την παράσταση χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθήσαμε πολύ.
Αντίθετα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο συνδυασμός και των δυο είναι οριακά απαγορευτικός.

img_3755

– Μύθος Νο 2: το κόκκινο κραγιόν δεν πάει σε όλες.

Κι όμως το κόκκινο κραγιόν όχι μόνο πηγαίνει σε όλες, αλλά είναι ότι πιο θηλυκό υπάρχει, αρκεί να βρεις το κατάλληλο για σένα.
Τι πρέπει να γνωρίζεις: υπάρχουν πολλά κόκκινα με διαφορετική βάση. Επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει, ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας και των μαλλιών σου. Υπάρχουν κόκκινα με βάση το μπλε ή το μαύρο και κόκκινα με βάση το πορτοκαλί. Συνήθως στις μελαχρινές ταιριάζουν τα κραγιόν με τη σκούρα βάση, ενώ στις ξανθές αυτά με την πορτοκαλί.
Σημείωση : για τη σωστή τοποθέτηση είναι απαραίτητο το αντίστοιχο περίγραμμα.

img_3749

-Μύθος Νο 3: για να αγοράσουμε make up το δοκιμάζουμε στον καρπό του χεριού.

Λάθος, λάθος, λάθος! Το ιδανικότερο σημείο για να διαπιστώσεις εάν ένα make up είναι η απόχρωση σου είναι να το δοκιμάσεις στο σημείο μεταξύ προσώπου και λαιμού. Η δοκιμή στο χέρι είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί στα χέρια έχουμε διαφορετικό χρώμα και ποιότητα επιδερμίδας.
Ωραία βρήκες το χρώμα που σου ταιριάζει. Το φοράς όλο το χρόνο; Φυσικά και όχι! Άλλη απόχρωση χρησιμοποιείς το καλοκαίρι που είσαι μαυρισμένη και άλλη το χειμώνα.

img_3750

– Μύθος Νο 4: κάθε προϊόν προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση.

Το γεγονός ότι οι εταιρείες λανσάρουν προϊόντα για μια χρήση δεν σημαίνει ότι εσύ δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς ποικιλοτρόπως. Οι επιχειρήσεις αποβλέπουν στο κέρδος. Όσα περισσότερα προϊόντα πωλούν, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο τζίρος τους. Καιρός όμως να κοιτάξεις κι εσύ το δικό σου συμφέρον! Σκέψου έξυπνα και χρησιμοποίησε τα καλλυντικά σου και για άλλες χρήσεις. Ποιές;
Μια μισοτελειωμένη μάσκαρα μπορεί να χτενίσει και να χρωματίσει ελαφρά τα φρύδια σου, εάν είναι στην ίδια απόχρωση.
Το κραγιόν σου μπορεί να φωτίσει και τα μάγουλα σου εάν το τοποθετήσεις σωστά με τα δάχτυλα.
Το ρουζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σκιά για τα μάτια.
Μια φωτεινή ιριδίζουσα σκιά μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο των χειλιών σου, δείχνοντάς τα πιο ζουμερά.
Σε καμμία περίπτωση όμως το κόκκινο κραγιόν δεν μπαίνει κάτω από τα μάτια για να σβήσει τους μαύρους κύκλους. Αφενός είναι αρκετά λιπαρό για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και αφετέρου υπάρχουν άριστα εξειδικευμένα προϊόντα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

img_3763

-Μύθος Νο 5: τα καλλυντικά έχουν μικρή διάρκεια ζωής.

Ψέμα! Πολλά από τα καλλυντικά μας, όπως οι πούδρες, τα ρουζ και τα κραγιόν κρατάνε σχεδόν τρία χρόνια. Οι μάσκαρες συνήθως γύρω στο εξάμηνο και τα μολύβια πολύ περισσότερο.
Η διάρκεια ζωής των καλλυντικών μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Σημαντικός είναι ο χώρος αποθήκευσης που πρέπει να είναι ένα μέρος ξηρό και σκιερό. Επίσης, αγοράζουμε προϊόντα επώνυμα, όχι απαραίτητα ακριβά, αλλά από εταιρείες που μπορούμε να απευθυνθούμε για παράπονο ή απορία.
Εάν τα καλλυντικά μας παραμένουν αναλλοίωτα σε απόδοση, υφή και άρωμα, τότε ναι, μπορούμε να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε.

Ευχαριστώ πολύ την Άννα Ρούσσου για όλα τα tips που μου έδωσε.
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δουλειά της μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα της στο Facebook Anna Royssoy ή να επικοινωνήσεις μαζί της στο τηλέφωνο 6974863562.

Ελπίζω να σου άρεσε το post!
Σε φιλώ!

Translate »

Pin It on Pinterest