Την Ισμήνη τη γνωρίζω αρκετά χρόνια. Ετυχε να εργαστούμε μαζί στην ίδια εφημερίδα, εκείνη στο τμήμα marketing, εγώ στο τμήμα σύνταξης. Γευματίσαμε πολλά απογεύματα μαζί, ανταλλάξαμε αστεία e-mails και κάναμε άπειρα τηλέφωνα μεταξύ μας για να συμβουλευτούμε η μία την άλλη.
Καταλαβαίνετε τη χαρά μου όταν πριν από μερικούς μήνες η Ισμήνη μου ανακοίνωσε ότι είχε ετοιμάσει ένα βιβλίο άκρως γυναικείο και με πολλή χιουμοριστική διάθεση. Ο τίτλος αυτού; Aπό τα Gucci στο ταγάρι. Μην βιαστείτε να υποθέσετε ότι αφορά μόνο την οικονομική κρίση. Το βιβλίο σκιαγραφεί την εσωτερική αλλαγή μίας νέας γυναίκας, εργαζόμενης και μαμάς που με πολύ χιούμορ αντιμετωπίζει τη φορτωμένη καθημερινότητα της και σταδιακά θέτει τους δικούς της όρους. Ιστορίες αγάπης, σχέσεων και επαγγελματικής τρέλας ξετυλίγονται στις σελίδες του, χαρίζοντας μας ένα ευχάριστο συγγραφικό αποτέλεσμα. Μεστό και καλοδουλεμένο από την αρχή έως το τέλος, το βιβλίο δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένα αγχολυτικό εγχειρίδιο για όλες τις πολυάσχολες γυναίκες. must have για να συμπεριληφθεί στις αποσκευές των καλοκαιρινών διακοπών μας.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
Θέλω πολύ να κλείσω αυτή την ανάρτηση με την αφιέρωση που έχει γράψει η Ισμήνη στο βιβλίο της…

Ένας από τους λόγους που αισθάνομαι ευλογημένη στη ζωή αυτή είναι οι φιλενάδες μου, που με έχουν υποστηρίξει σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, και περισσότερο στις δύσκολες. Σε αυτές που με αγαπούν από το δημοτικό, όταν μοιραζόμασταν μισή χούφτα λιωμένα γαριδάκια, σε αυτές που με αγαπούν από το κολέγιο, τότε που ακόμη νομίζαμε ότι η ζωή είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και έχει σχέση μόνο με ξενύχτι, διασκέδαση και έρωτες, και σε αυτές που ήρθαν αργότερα και αγαπηθήκαμε γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε.
Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω στις φίλες μου, τις παιδικές, τις εφηβικές και τις νεότερες, που με βοηθούν να βλέπω ακόμα και τη σκληρή πλευρά της ζωής… γλυκιά σαν σοκολάτα και ροζ σαν το μαλλί της γριάς!
Γιατί η φιλία είναι δύναμη!

ΥΣ. Από αύριο ξεκινάει διαγωνισμός για τη διάθεση τριών βιβλίων της Ισμήνης Μπάρακλη. Κάντε like στη σελίδα The Blablas Moments στο facebook ή γράψτε κάποιο σχόλιο σε ανάρτηση του Blog και αυτομάτως μπαίνετε στην κλήρωση. Καλή τύχη!!!

Translate »

Pin It on Pinterest