Προφίλ


Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ. Πιστεύω ότι αυτό που κυρίως μας χαρακτηρίζει είναι το ήθος, η συμπεριφορά και η προσωπικότητα. Το αντίκτυπο των πράξεων μας στους άλλους είναι αυτό που τους κάνει να μας θυμούνται και όχι οι σπουδές μας, ο κοινωνικός κύκλος ή ο χώρος εργασίας μας. Παρ΄ όλα αυτά, επειδή κάποιες φίλες μου έστειλαν μήνυμα ότι θα ήθελαν να γνωρίζουν λίγα πράγματα για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα κείμενα και τις φωτογραφίες αποφάσισα να… περιαυτολογήσω!!!

Να΄μαι λοιπόν, να σας γράφω ένα σύντομο βιογραφικό… Το όνομα μου είναι Ιφιγένεια. Εχω σπουδάσει στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και πήρα το πτυχίο μου με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία. Μετά τη Φιλοσοφική ακολούθησε το Εργαστήρι Ελεύθερης Δημοσιογραφίας. Μόλις τελείωσα και πήρα το χαρτί μου, ξεκίνησα δουλειά σε ημερήσια, καθημερινή, οικονομική εφημερίδα. Για αρκετά χρόνια κάλυπτα τα ρεπορτάζ επιχειρηματικού κλάδου και lifestyle.  Εχω συνεργαστεί με διάφορα μηνιαία περιοδικά, καθώς και με περιοδικά ειδικού τύπου. Από το 2000 είμαι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών).

Το γράψιμο ήταν ανέκαθεν για μένα μία φυσική έκφραση. Εκεί που όλοι πάσχιζαν να σκεφτούν τον πρόλογο στην έκθεση, εγώ με το που μας δινόταν το θέμα, όχι μόνο άρχιζα και έγραφα σελίδες, αλλά έδινα και χαρτάκια με ιδέες στους διπλανούς για το πως να ξεκινήσουν! Αρα το να συνεχίζω να γράφω είναι για μένα ευχαρίστηση και χαλάρωση. Το styling είναι επίσης κάτι που αγαπώ και μου βγαίνει αβίαστα. Δεν θα με δεις ποτέ ατημέλητη. Είναι μία εμμονή που την έχω από μικρή. (Ολα τα κουσούρια από μικρές τα κουβαλάμε!)

Εκτός από το γράψιμο, αγαπώ τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια, τη ζωγραφική, τις κατασκευές προσωπικών αξεσουάρ και την άθληση. Υπήρξα αθλήτρια στίβου, ενώ μικρότερη είχα ασχοληθεί με την ενόργανη, το χορό και το βόλει. Τα τελευταία χρόνια έχω καταλήξει σε πιο ήπιες μορφές άσκησης, όπως περπάτημα, γιόγκα, πιλάτες και barre a terre.
Εχω γεννηθεί στο ζώδιο της Παρθένου, οπότε όσες είστε του ζωδίου ξέρετε τι περνάω με την τελειομανία μου! Ευτυχώς με σώζει κάπως ο Ωροσκόπος μου, που είναι στον Τοξότη. Μία ελεγχόμενη τρέλα την κουβαλάω… Δεν πιστεύω στα ζώδια, πιστεύω όμως στα χαρακτηριστικά τους.

Διατηρώ μακροχρόνιες φιλίες γιατί πολύ απλά τους ανθρώπους που εκτιμώ, τους θέλω στη ζωή μου για πάντα! Βέβαια με τα χρόνια, επειδή παντού γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν την προσοχή μας, ο φιλικός μου κύκλος έχει μεγαλώσει πολύ… γι΄ αυτό αν είσαι φίλη μου και καθυστερώ να σου τηλεφωνήσω, μη μου θυμώνεις, σε σκέφτομαι και σε αγαπώ!

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προσωπικό ιστολόγιο, ένα ημερολόγιο με κομμάτια της καθημερινότητας μου, πράγματα που μου αρέσουν και ταξίδια που ξεχωρίζω. Ευτυχώς σε αυτό έχω τη στήριξη του συζύγου μου και του γιού μου, οι οποίοι εγκρίνουν το αποτέλεσμα.
Είμαι παντρεμένη και μαμά ενός εφήβου γι΄ αυτό όταν καθυστερώ να γράψω στο blog σημαίνει ότι προέχουν οι υποχρεώσεις!

Φράση που με ακολουθεί; Η ζωή από μόνη της είναι το ωραιότερο παραμύθι. Αντιμετώπισε την με χαμόγελο.

ΥΓ. Αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου, μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στο παρακάτω mail:
ifigeneia@momentsnstyle.gr

Θα χαρώ να σου απαντήσω, Ιφιγένεια

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest