Ενας από τους πιο ωραίους κοντινούς -από Αθήνα- προορισμούς είναι το Yialasi στην Αρχαία Επίδαυρο. Μόλις μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο και έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μακρινό παράδεισο. Το Yialasi Hotel, ιδιοκτησία του Κώστα και της Παναγιώτας (αγαπημένοι και οι δύο) είναι πνιγμένο στο πράσινο και φτιαγμένο με πολύ μεράκι και γούστο. Οι λεπτομέρειες στο κοινόχρηστο χώρο, αλλά και στα δωμάτια που έχουν αρχαία ονόματα, μαρτυρούν ότι οι ιδιοκτήτες σέβονται την ιστορία του αρχαίου θεάτρου.
Το μέρος έχει γίνει μία από τις βασικές μας επιλογές τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους. Στα tips που αξίζει να αναφέρουμε είναι τα παρακάτω:
– Πηγαίνουμε μεγάλη παρέα με πολλά παιδιά (αυτή τη φορά ήμασταν 28) γεγονός που καθιστά την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τόσων πολλών ατόμων δύσκολη. Παρ΄όλα αυτά μένουμε πάντα ικανοποιημένοι.
– Στα πρωινά τους,που είναι φτιαγμένα σπιτικά από προίόντα τοπικής παραγωγής, σερβίρουν πάντα φρέσκο χυμό από τις πορτοκαλιές τους, ενώ και οι μαρμελάδες τους είναι από τα δέντρα του κήπου.
– Το συγκρότημα είναι κοντά στη θάλασσα (5 λεπτά με τα πόδια), αλλά διαθέτει και πισίνα με υπέροχη θέα.
– Το μέρος προσφέρεται για περπάτημα, αλλά και για βόλτες με το αυτοκίνητο. Από εκεί μπορείς να πας εύκολα στο θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, στο Ναύπλιο για να επισκεφτείς την πόλη και το Παλαμήδι, στα Μέθανα για να πλησιάσεις το Ηφαίστειο, στο γραφικό Βαθύ, αλλά και στο ράντσο του Σκούρα για ιππασία και άλλες δραστηριότητες.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον κήπο και την πισίνα του συγκροτήματος, ενώ στην τελευταία μας πόζαρε η πολύ όμορφη αλλά διακριτική γάτα των ιδιοκτητών.

Translate »

Pin It on Pinterest