Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα κάθε φθινόπωρο με πιάνει μία διάθεση για εκκαθάριση. Κι όταν λέω εκκαθάριση δεν εννοώ απλά φύλαξη των καλοκαιρινών ρούχων και τακτοποίηση των χειμερινών. Οχι, εννοώ κανονικό ξεκαθάρισμα. Βάζω στην άκρη όλα τα ρούχα που θεωρώ all year classic, δηλαδή jeans παντελόνια, σακάκια, πουκάμισα, μπλούζες με μανίκια τριών τετάρτων και στη συνέχεια ξεχωρίζω ποιά απ΄αυτά πραγματικά θα φορέσω. Επόμενη κίνηση; Να βρω τα συμπληρωματικά κομμάτια που θα χρειαστώ τους επόμενους χειμερινούς μήνες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα προβώ σε εξόρμηση στα καταστήματα. Συχνά κάποια ρούχα που βγαίνουν στη μόδα τα έχουμε ήδη στη ντουλάπα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η βιομηχανία της μόδας κάνει κύκλους και εμείς κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί μέσα σε αυτούς. Επίσης, δεν χρειάζεται να επενδύσουμε σε όλα τα trends που είναι στη μόδα. Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να ξεχωρίζουμε αυτά που πραγματικά μας ταιριάζουν και να τα συνδυάσουμε με κομμάτια που υπάρχουν στη ντουλάπα μας δημιουργώντας το δικό μας στυλ.

Κάνοντας αυτές τις σκέψεις βρήκα δημιουργίες σχεδιαστών που απεικονίζουν τα πιο βασικά ίσως στοιχεία του φετεινού χειμώνα. Το ζητούμενο λοιπόν φέτος είναι η μακριά σιλουέτα. Οτι έχετε από μίντι και κάτω το κρατάτε. Μακριά, εφαρμοστά φορέματα, μακριές, στενές φούστες, παντελόνες ή παντελόνια ψηλόμεσα, ρούχα που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα από τη κορυφή ως τα νύχια. Επίσης, τα σακάκια, που από πέρυσι επανήλθαν δυναμικά, συνεχίζουν και φέτος δίνοντας βαρύτητα στο ανδρόγυνο στυλ, αλλά και στο πιο κοντό εφαρμοστό που στόχο έχει να τονίσει τη μέση. Από μέσα τα παρουσιάζουν κυρίως με κοντά Top ή με εφαρμοστές μπλούζες.
Ενα από τα πιο hot trend που έχω δει σε αρκετές συλλογές σχεδιαστών είναι η μείξη πολλών εκδοχών του λεοπάρ. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δυσκολεύει τις περισσότερες, αλλά παίξτε με τα αξεσουάρ. Φορέστε μαντήλι, ζώνη ή ακόμα και κοκκαλάκι λεοπάρ. Κρατήστε μία ωραία τσάντα και συνδυάστε την με λεοπάρ παπούτσι. Τις τάσεις δεν τις μεταφέρουμε πάντα στα ρούχα και δεν τις βάζουμε και καθόλου εάν δεν μας αρέσουν.
Στις φωτογραφίες τα ρούχα είναι από τις συλλογές: Mc Queen, Roberto Cavalli και Sonia Rykiel.

Translate »

Pin It on Pinterest