ΑΕΡΑΣ
 Ωραία, όλοι ξέρουμε πως αν δεν υπήρχε αέρας δεν θα υπήρχε ζωή γι΄ αυτό εδώ θα δανειστώ μία φράση του Βίλχελμ Ράϊχ <Ελευθερία σημαίνει να είσαι αέρας και να μην σε αναπνέει κανείς>… με ό,τι αυτό συνεπάγεται…  
 ΗΛΙΟΣ
 Λέμε ναι στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ναι στη χρήση αντιηλιακού, αλλά όχι στην υπερβολή. Τι σημαίνει αυτό; Τις πολύ πρωινές ή τις απογευματινές ώρες δεν πειράζει αν μένουμε για λίγα λεπτά χωρίς αντιηλιακό. Γιατί; Γιατί ο ήλιος βοηθά την ανάπτυξη της βιταμίνης D, της βιταμίνης που ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου, φροντίζει τα οστά και μας προφυλάσσει από το διαβήτη τύπου 2. Παράλληλα, η ηλιακή ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα των γυναικών και ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες. Ο ήλιος είναι ευεργετικός όχι μόνο για τη σωματική υγεία, αλλά και για την ψυχική. Καταπολεμά τα συμπτώματα της κατάθλιψης γιατί ανεβάζει τα επίπεδα των ενδορφινών και μας χαρίζει ευεξία και αισιοδοξία.
ΝΕΡΟ
Ολοι ξέρουμε ότι πρέπει να πίνουμε 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως. Πολλές φορές το ξεχνάμε, αλλά είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του σώματος μας. Χάρη στο νερό μπορούμε και αποβάλλουμε όλες τις άχρηστες ουσίες από το σώμα μας, βοηθάμε την πέψη των τροφών, και τροφοδοτούμε τη βλέννα που βρίσκεται στην επιφάνεια των περισσοτέρων οργάνων και το νερό είναι το κύριο συστατικό της. 
ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ 
Εχετε δει άνθρωπο άυπνο για τρείς συνεχείς μέρες; θα νομίζετε ότι γέρασε ξαφνικά. Εκτός όμως από το εμφανισιακό κομμάτι η έλλειψη ύπνου προκαλεί και ένα σωρό άλλα προβλήματα μεταξύ των οποίων καρδιοπάθεια, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, 
καρδιακή αρρυθμία, νεφρική ανεπάρκεια, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη. Η έλλειψη ύπνου ρίχνει τη λίμπιντο, συμβάλλει στην παχυσαρκία και είναι κατά 30% υπεύθυνη για πολλά ατυχήματα. 
ΑΣΚΗΣΗ 
Ναι στην άσκηση, όχι μόνο για να διατηρούμαστε στα κιλά μας, αλλά γιατί κάνει τόσο μα τόσο καλό στην υγεία μας. Τα άτομα που ασκούνται καθημερινά κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιακά νοσήματα, αντιμετωπίζουν καλύτερα καταστάσεις άγχους, θυμού και στρες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, κοιμούνται καλύτερα, έχουν αυτοπεποίθηση και αποκτούν υγιεινές συνήθειες αποφεύγοντας τις καταχρήσεις. Ασκηση δεν σημαίνει μόνο γυμναστήριο. Ασκηση είναι και το περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι και ό,τι μας ευχαριστεί. Εχει πλέον αποδειχθεί ότι είναι καλύτερα να ασκούμαστε καθημερινά από 20-30 λεπτά παρά να πηγαίνουμε για 3 ώρες στο γυμναστήριο όποτε προλαβαίνουμε.
ΔΙΑΙΤΑ 
Μην παρεξηγηθούμε. Οταν λέμε δίαιτα εννοούμε τη σωστή διατροφή και όχι τη διατροφή που το σώμα σας θα θυμίζει παιδάκι από την Αιθιοπία. Ναι στην ποικιλία, στην κατανάλωση τροφών απ΄ όλες τις ομάδες, στη λήψη ξηρών καρπών, πολλών φρούτων και λαχανικών. Ναι σε όλα, αρκεί να είναι με μέτρο! 

Translate »

Pin It on Pinterest