Γοητευτικός, ταλαντούχος, επιλεκτικός, προσγειωμένος, φιλέλληνας… 1000 λόγους έχουμε για να αγαπάμε τον Tom Hanks, που χθες έγινε 58 χρονών!  
 Πέντε βασικότεροι λόγοι που μας κάνουν να αγαπάμε τον Tom Hanks 
-Είναι εξαιρετικός ηθοποιός, ικανός σκηνοθέτης και παραγωγός, γι΄ αυτό και δεν υπάρχει ταινία του που να μην έχουμε δει ξανά και ξανά και ξανά…Τον ερωτευθήκαμε με το Sleepless in Seattle, τον αγαπήσαμε με το Philadelphia, τον λατρέψαμε με το Forest Gump, τον πονέσαμε με το Terminal και τον ξαναερωτευτήκαμε με το You ‘ve got mail! 
– Σε ηλικία 45 ετών έγινε ο νεότερος κάτοχος του βραβείου <Συνολική Προσφορά στον Κινηματογράφο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου>.
-Εχει διακριθεί με πολλά βραβεία, από τα πιο σημαντικά η χρυσή σφαίρα α΄ ανδρικού ρόλου, ενώ έχει ψηφιστεί και κερδίσει το βραβείο People΄ s Choise Αγαπημένου Καλλιτέχνη όλων των εποχών. 
– Παρά τις συνεχείς του επιτυχίες και τη μεγάλη αγάπη του κόσμου, παραμένει ένας χαμηλών τόνων καλλιτέχνης και πολύ απλός άνθρωπος.   
– Τον θεωρούμε λίγο δικό μας, αφού η δεύτερη γυναίκα του, Rita Wilson, είναι ελληνικής καταγωγής, ο ίδιος δηλώνει φιλέλληνας και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά.  
    
…και λόγοι που αξίζει να αναφέρουμε…
– Είναι μακρινός απόγονος του Προέδρου Δημοκρατίας Abraham Lincoln. 
– Πατέρας τεσσάρων παιδιών του Colin και της Elizabeth Ann που τα έκανε με την πρώτη του γυναίκα Samantha Lewes και του Chester και Truman που έχουν μητέρα την Rita Wilson. 
-Η ταινία που ουσιαστικά τον έβαλε στο κινηματογραφικό προσκήνιο ήταν η Γοργόνα το 1984. Ακολούθησαν το Big, Sleepless in Seattle, Philadelphia, Forrest Gump, The Terminal, Captain Phillips, Saving Private Ryan, The Green Mile, The Pacific, Catch me if you can, Da Vinci Code και ο κατάλογος συνεχίζεται… 

Translate »

Pin It on Pinterest