Γιατί οι Γαλλίδες έχουν τόσο καθαρό και όμορφο δέρμα; Η απάντηση είναι απλή: το περιποιούνται. Ενα από τα πιο δυνατά τους χαρτιά στην ιεροτελεστία της φροντίδας του δέρματος είναι το γαλλικό ιαματικό νερό La Roche Posay, που πολλές Γαλλίδες το αποκαλούν το ενυδατικό τους spa. Γιατί; Γιατί εκτός από τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, έχει υψηλή συγκέντρωση σε σελίνιο (53 micrograms σε κάθε λίτρο) με αποτέλεσμα να ενυδατώνει βαθιά και να επιδιορθώνει σταδιακά την επιδερμίδα. Τι άλλο κάνει; Εχει αντιοξειδωτική δράση και ενεργεί ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και ενάντια σε εξωτερικές επιθέσεις, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και η μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Αλλες χρήσεις; Πολλοί make up artists ψεκάζουν με το ιαματικό νερό τα πρόσωπα των μοντέλων τους, αφού ολοκληρώσουν το μακιγιάζ γιατί με αυτό το τρόπο σταθεροποιείται, διαρκεί περισσότερο και δείχνει πιο φυσικό το make up. (Κρατήστε τη συμβουλή και θα εκπλαγείτε!)  
Ενα λιγότερο γνωστό tip είναι η τοποθέτηση του στο ψυγείο. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί ανάσα δροσιάς για την επιδερμίδα που ακόμα κι αν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο ταλαιπωρείται από τον ξηρό αέρα του air condition. 
Η πιο γνωστή του χρήση φυσικά είναι σε πρόσωπο και μαλλιά μετά τη θάλασσα. Το αλάτι συνδυαστικά με τον ήλιο καταστρέφει όχι μόνο την επιδερμίδα, αλλά και την ποιότητα των μαλλιών. Λίγοι ψεκασμοί αρκούν για να δημιουργήσετε μία ασπίδα προστασίας! 

Translate »

Pin It on Pinterest