Ποτέ μία γυναίκα δεν είναι τέλεια ντυμένη εάν δεν φοράει το κραγιόν της συνοδευόμενο με ένα χαμόγελο. Ναι, αυτό το γνωρίζετε, ίσως όμως να μην ξέρετε ότι σήμερα είναι η διεθνής ημέρα εορτασμού ενός από τα πιο αγαπημένα, γυναικεία και απαραίτητα προιόντα καλλωπισμού, του κραγιόν!
Τώρα θα μου πείτε -και δικαίως- ότι είναι άλλη μία αφορμή για εκτόξευση πωλήσεων του συγκεκριμμένου είδους και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Βρήκα όμως κι εγώ με τη σειρά μου αφορμή για να ψάξω και να βρω πέντε σημαντικές στιγμές στην ιστορία του κραγιόν.
– Το ξέρατε;  Στην Αρχαία Αίγυπτο η χρήση του κραγιόν ήταν δείγμα ανάπτυξης, ευμάρειας και αριστοκρατείας κι αυτός ήταν ο λόγος που κραγιόν φορούσαν, όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες!!!
-Οφείλουμε να υποκλιθούμε όλες στο πνεύμα του Hazel Bishop. Μάλιστα! Ο εν λόγω κύριος, χημικός στο επάγγελμα, καθώς εργαζόταν σε ένα εργαστήριο δερματολογίας ανακάλυψε τη φόρμουλα σταθερότητας του κραγιόν. Thank you so much sir Bishop! 
– Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στη Μεγάλη Βρετανία είχαν κλείσει όλες οι βιομηχανίες καλλυντικών και απέμεινε μόνο μία κι αυτή έπειτα από εντολή του Winston Churchill. Σωστά μαντέψατε! Το εργαστήριο κραγιόν συνέχισε να παράγει τα προιόντα του με τις ευλογίες του πρωθυπουργού που τόνιζε ότι το προιόν συμβάλλει στη γυναικεία αισιοδοξία!
– Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντζεστερ μεταξύ φοιτητών και φοιτητριών νικήτριες αναδείχθηκαν οι κοπέλες που φορούσαν κόκκινο κραγιόν! Αυτές κοιτούσαν περισσότερο οι συμφοιτητές τους (7,3 δευτερόλεπτα) σε σχέση με όσες φορούσαν ροζ (6,7 δευτερόλεπτα) και όσες δεν φορούσαν καθόλου (2,2 δευτερόλεπτα). Α! Εγώ σας το λέω βάλτε ένα κραγιονάκι!
– Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος. Η μεγάλη σταρ του παλιού χολυγουντιανού κινηματογράφου Elizabeth Taylor είχε πει: “Pour yourself a drink, put on some lipstick and pull yourself together”. (“Σέρβιρε στον εαυτό σου ένα ποτό, βάλε λίγο κραγιόν και σύνελθε”)Τα έλεγε αυτά, αλλά μόνο για να την ακούνε μπροστά στις κάμερες. Πίσω από αυτές δεν επέτρεπε σε καμμία συμπρωταγωνίστρια ή εργαζόμενη στο πλατό να φοράει κόκκινο κραγιόν! Το είχε αποκλειστικότητα, διαφορετικά δεν συμμετείχε!       

Translate »

Pin It on Pinterest