Το γιαούρτι για ενυδάτωση, το λεμόνι για καθαρισμό, η ζάχαρη για απολέπιση, τα κεράσια για χρωματισμό χειλιών και πάει λέγοντας… ατέλειωτος ήταν ο κατάλογος της γιαγιάς για συμβουλές περιποίησης… Σήμερα όμως έχουμε τόσες πολλές έτοιμες επιλογές για τη φροντίδα της επιδερμίδας, που και η γιαγιά θα υποκρινόταν μερικό Αλτσχάιμερ προκειμένου να τις δοκιμάσει! Τα παλιά τεχνάσματα φροντίδας και ομορφιάς μπαίνουν στο χρονοντούλαπο και τη θέση τους έχουν πάρει μικρά πολυτελή βαζάκια που υπόσχονται ενυδάτωση, ανανέωση, αντιγήρανση ή σύσφιξη ανάλογα με τις ανάγκες μας. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που ζητούν μια θέση στο ψυγείο και οι σύγχρονοι αισθητικοί ορκίζονται ότι έτσι αποδίδουν καλύτερα. Ποιά είναι αυτά; Ενα παγωμένο κουτάλι κάνει θαύματα σε πρησμένα μάτια μετά από ξενύχτι. Τοποθετείστε το για ένα πεντάλεπτο και θα δείχνετε καλύτερα. 
 Οι κρέμες και οι μάσκες προσώπου και ματιών όταν είναι παγωμένες προσφέρουν επιπλέον τόνωση και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα. Επίσης, τα συστατικά τους έχουν μεγαλύτερη ισχύ όταν διατηρούνται σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές κρέμες, ειδικά προιόντα που περιέχουν βιταμίνες C και E, τονίζεται στις συσκευασίες τους ότι πρέπει να τοποθετούνται σε σκιερό μέρος. 
 Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Το μανόν σταθεροποίησης (top coat) γίνεται πολύ πιο δυνατό και αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια όταν το χρησιμοποιήσετε παγωμένο. Κάντε το τρικ και θα αισθάνεστε ότι επισκεφτήκατε το καλύτερο σπα νυχιών.    
Translate »

Pin It on Pinterest