Η βασίλισσα των prints όπως την έχουν ονομάσει στη New York Times, η σχεδιάστρια που στη δική της γκαρνταρόμπα έχει κυρίως μαύρα σύνολα, η Ελληνίδα που έχει αγαπηθεί από το Χόλιγουντ, παρουσίασε για μία ακόμη φορά μία εξαιρετική συλλογή ρούχων. Ο λόγος για τη Μαίρη Κατράντζου, την ταλαντούχα εγγονή του ιδρυτή των <Κατράντζος σπορ>, η οποία ετοίμασε για την άνοιξη-καλοκαίρι 2015 μία διαφορετική κολεξιόν με τίτλο Pangaea – Panthalassa (Παν-γαία, Παν-θάλασσα). Η 31χρονη Μαίρη Κατράντζου θέλοντας να τονίσει τις επιρροές που έχει από τη φύση σχεδίασε τη σειρά, παίζοντας τόσο με τις γήινες αποχρώσεις όσο και με το μπλε της θαλασσας.
Τα νέα της κομμάτια ακολουθούν το εκλεπτυσμένο ύφος, αλλά δείχνουν και μία απελευθέρωση της δημιουργού που ξεφεύγει λίγο από τις γνωστές ρομαντικές γραμμές και δημιουργεί σύνολα με πολλά κοψίματα και διαφάνειες. Φυσικά, τα prints, βασικό χαρακτηριστικό της, υπάρχουν και στα νέα σχέδια, δένονται όμως με δαντέλες και γίνονται πιο περίτεχνα.
Το ερώτημα είναι ένα: Εάν η Μαίρη Κατράντζου δημιουργεί σε αυτή την ηλικία τόσο εντυπωσιακά κομμάτια, τι θα κάνει μετά από μερικά χρόνια; H ίδια έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.  
                                                          

Translate »

Pin It on Pinterest