Είναι ωραίο όταν σου δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψεις μακριά σε διαφορετικούς πολιτισμούς και άγνωστες κουλτούρες. Γνωρίζεις ανθρώπους από άλλα μέρη, βιώνεις μία άλλη καθημερινότητα και μαθαίνεις για θρησκείες και πιστεύω που απέχουν πολύ από τα δικά σου.
Τις τελευταίες μέρες του χρόνου τις πέρασα στο Αμπου Ντάμπι, με μία ενδιάμεση στάση στο Ντουμπάι. (Θα γράψω γι αυτό σε επόμενη ανάρτηση) Οι μέρες ήταν όλες πολύ γεμάτες και γι΄ αυτό δεν είχα καθόλου χρόνο να αναρτήσω κάτι στο blog. Να όμως που επιτέλους βρήκα την ευκαιρία να σας γράψω για μία πόλη τελείως διαφορετική από την Αθήνα, μία πόλη όπου με εντυπωσίασε για την καθαριότητα της, τα επιβλητικά της κτίρια, τη μεγάλη φιλοξενία και τον πλούτο της.
Στο Αμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Αραβικών Εμιράτων, οι ρυθμοί είναι χαλαροί και οι άνθρωποι δείχνουν ευτυχισμένοι. Δεν υπάρχει ίχνος κρίσης, αλλά αντιθέτως βλέπεις μία αφθονία αγαθών που αγγίζει την πρόκληση. Οι Αραβες πιστοί στις παραδόσεις τους κυκλοφορούν με τις κελεμπίες τους και το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες τους, οι οποίες όμως από μέσα είναι ντυμένες με τουαλέτες, ακόμα κι αν είναι 8 η ώρα το πρωί. Στους δρόμους τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι Ferrari, Lamborghini, Porsche, ενώ τα τελευταία μοντέλα της Mercedes είναι για τους πολλούς. Ο κατώτερος μισθός για τους ντόπιους είναι 5.000 ευρώ, ενώ φορολογία δεν υπάρχει σε τίποτα. Εάν κάποιος βρεθεί χωρίς εργασία, υπάρχει κράτος πρόνοιας, το οποίο παραχωρεί σπίτι και μηνιαίο επίδομα που επιτρέπει στον άτυχο-πρώην εργαζόμενο να ζήσει αξιοπρεπώς μέχρι να ορθοποδήσει. Οι ξένοι που εργάζονται στο Αμπου Ντάμπι είναι κυρίως Ινδοί, Φιλιππινέζοι και Αιγύπτιοι. Με όσους μίλησα, είναι όλοι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους εκεί,  γι΄ αυτό και σε εξυπηρετούν με χαμόγελο. Το βράδυ τα πάντα είναι φωτισμένα και η εγκληματικότητα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.     Η βόλτα στην πόλη είναι μία εμπειρία. Τεράστια πεζοδρόμια, πεντακάθαροι δρόμοι, σωστή οργάνωση. Μοντέρνοι ουρανοξύστες και εντυπωσιακά κτίρια κοσμούν ολόκληρη την πόλη. Φυσικά το πιο επιβλητικό και αξιοσημείωτο κτίριο είναι αναμφισβήτητα το Μεγάλο Τζαμί Grand Mosque, το οποίο βρίσκεται στην άκρη του νησιού και είναι το πιο μεγάλο των Εμιράτων, αλλά και από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Εχει 82 τρούλους και η κατασκευή του είναι από μάρμαρο, χρυσό και ασήμι. Αν είσαι γυναίκα και θέλεις να μπεις μέσα, πρέπει να σκεπάσεις τα μαλλιά σου και να βγάλεις τα παπούτσια σου. Το τελευταίο ισχύει και για τους άντρες. Επιβλητικό, μεγαλοπρεπές και πλούσιο ξεχωρίζει από διάφορα σημεία της πόλης.  

Δεύτερο σε σειρά πιο επιβλητικό κτίριο είναι το Emirates Palace, όπου στην προέκταση του υπάρχει και το ομώνυμο ξενοδοχείο, το δεύτερο πιο ακριβό κτίριο που κατασκευάστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. (Με κόστος 4,8δισ. Ευρώ) Εχει 1.002 πολυελαίους, ενώ εντυπωσιακότατο είναι το πενταόροφο αίθριο του, όπου σε πολλά σημεία της οροφής του διακρίνονται φύλλα χρυσού. Στην κεντρική σάλα εισόδου υπάρχει ζωντανή ορχήστρα που υποδέχεται τους επισκέπτες με κλασσική μουσική, ενώ ο καφές σου σερβίρεται σε πορσελάνινα σερβίτσια με χρυσές λεπτομέρειες και σου τον χρεώνουν 8 ευρώ.   
   
Το Yas island είναι ένα νησάκι όπου πάνω σε αυτό έχουν διαμορφωθεί η Yas Marina, το Ferrari World, το Yas Mall και το Waterpark. To θεματικό πάρκο της Ferrari έχει διάφορα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Εκεί υπάρχει το γρηγορότερο roller coaster του κόσμου, ενώ σου προσφέρεται μία διαφορετική εμπειρία ταχύτητας μέσα από εικονικές πίστες, εικονικά ταξίδια και μαγικές πτήσεις μέσω οθόνης σε ιταλικές πόλεις. Παρόλα αυτά οι ουρές είναι μεγάλες, η οργάνωση υστερεί, ενώ αν έχεις πάει στα παιχνίδια μεγάλων στη Disneyland, το Ferrari World σε αφήνει ασυγκίνητο. 
     
Στο Waterpark θα δείτε γιγάντιες νεροτσουλήθρες, τρενάκια που διασχίζουν ποταμούς, αλλά και πολλούς καταρράκτες. Οι ουρές στα καλά παιχνίδια είναι τεράστιες και εκεί. 
 
Το Yas Mall είναι το μεγαλύτερο της περιοχής και το πιο καινούριο. Μιλάμε για τεράστια Mall με πολύ ωραία καταστήματα, φτιαγμένα με εντυπωσιακό design. Στα περισσότερα καταστήματα ρούχων υπάρχουν βαριά κομμάτια, γυαλιστερά, με στρας, λαμέ και τουαλέτες γιατί αυτό είναι το στυλ των περισσότερων γυναικών εκεί. Πολύ ωραία είναι και τα καφέ και τα εστιατόρια τους, ενώ οι τιμές τους είναι περίπου όπως στην Ελλάδα. 
Translate »

Pin It on Pinterest