Πόσο συχνά καθαρίζετε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ; Τις βούρτσες των μαλλιών; Οι περισσότερες γυναίκες αμελούμε να καθαρίζουμε τα αξεσουάρ του μακιγιάζ και των μαλλιών με αποτέλεσμα τα βακτήρια να καραδοκούν. 
Τα πινέλα, τα σφουγγαράκια και οι βούρτσες χρειάζονται κι αυτά την περιποίηση τους, πρώτον για να αντέξουν περισσότερο στο χρόνο και δεύτερον για να είναι πιο αποτελεσματικά. Τα αξεσουάρ του μακιγιάζ γεμίζουν υπολείμματα από τα κρεμώδη foundations, τις πούδρες και τα ρουζ μας, τα οποία κολλάνε πάνω στις τρίχες των πινέλων με αποτέλεσμα να κρατούν βακτήρια που αν δεν καθαριστούν μεταφέρονται στην επιδερμίδα δημιουργώντας ακμή. 
Το ίδιο συμβαίνει και με τις χτένες και τις βούρτσες μαλλιών. Οταν τα προϊόντα styling κάθονται για πολύ καιρό πάνω στις βούρτσες μας τότε τα μαλλιά μας γίνονται θαμπά και άτονα. 
 Το πόσο συχνά πρέπει να τα καθαρίζουμε εξαρτάται από τη χρήση. Για καθημερινή χρήση (αναφέρομαι και στα πινέλα του μακιγιάζ) ένα καλό διάστημα είναι περίπου κάθε 10 ημέρες.  
Καθαρισμός πινέλων: Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα βάλετε μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και σαμπουάν. Τα αφήνετε για πέντε λεπτά, ξεπλένετε και στη συνέχεια τα τοποθετείτε πάνω σε μία πετσέτα. Επειδή τα καλά πινέλα είναι από φυσικές τρίχες, καλό είναι να φορμάρετε ελαφρά με τα δάχτυλα σας το σχήμα των τριχών όσο είναι ακόμα νωπές. Ετσι, θα διατηρηθούν σε άψογη κατάσταση για περισσότερο χρόνο. Κάνετε τη διαδικασία αυτή καλύτερα το βράδυ για να τα αφήσετε να στεγνώσουν  αρκετές ώρες φυσικά. 
Για τις βούρτσες και τις χτένες, ακολουθείστε την ίδια διαδικασία (μπολ με χλιαρό νερό και σαμπουάν) και χρησιμοποιήστε μία οδοντόβουρτσα για νεογιλά δόντια. Επειδή οι συγκεκριμένες οδοντόβουρτσες είναι πολύ λεπτές και μικρές, διεισδύουν καλύτερα ανάμεσα στα κενά της βούρτσας και της χτένας με αποτέλεσμα να καθαρίζονται άψογα τα αξεσουάρ μας.  Το σπουδαιότερο; Λαμπερά μαλλιά!
   
Translate »

Pin It on Pinterest