Δεν θα γράψω κάτι καινούριο. Η σχέση χρώματος και διάθεσης είναι αποδεδειγμένη χιλιάδες χρόνια τώρα… Αν φοράς ένα γλυκό, φωτεινό χρώμα, όλοι γύρω σου αρχίζουν και γίνονται πιο ευχάριστοι και χαμογελαστοί. Αν πάλι φοράς μουντές αποχρώσεις βλέπεις την κατήφεια ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χρώματα έχουν τη δύναμη να προκαλούν συναισθηματικές αντιδράσεις. Τώρα βέβαια, η δική σου αντίδραση είναι <Πες μας κάτι καινούριο!>. Ναι, θα σου πω κάτι που κι εγώ πρόσφατα έμαθα!  
Οι Αιγύπτιοι και οι Ιάπωνες χρησιμοποιούσαν τα χρώματα σαν εργαλείο θεραπείας και ίασης. Το κόκκινο βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, το κίτρινο είναι ιδανικό για το νευρικό σύστημα, το πορτοκαλί για τους πνεύμονες, το μπλε για την ανακούφιση στον πόνο, ενώ το μωβ απαλύνει δερματικά θέματα.   
Υπάρχουν όμως και κάποιοι πολιτισμικοί συμβολισμοί των χρωμάτων που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το κόκκινο στην Ινδία συμβολίζει την αγνότητα, ενώ στην Κίνα την τύχη (θέλουμε λίγη, ναι;) Το μπλε για τους Εβραίους σημαίνει αγιότητα, ενώ για τους Κινέζους αθανασία. Το κίτρινο για τους Ασιάτες είναι ένα ιερό και αυτοκρατορικό χρώμα. Για τον υπόλοιπο κόσμο πάλι, είναι ένα ζωηρό, χαρούμενο και ζεστό χρώμα που ανεβάζει τη διάθεση, δείχνει δυναμισμό και προσθέτει ένα touch λάμψης!   
      Κίτρινο λοιπόν για σήμερα, γιατί το μόνο που χρειαζόμαστε γύρω μας είναι θετική ενέργεια!  
Outfit: dress: zara (last year)
sunglasses: jimmy choo, panaidis eyewear boutique    
bag: desigual 
footwear: jessica simpson 
Translate »

Pin It on Pinterest