Ξέρω τι σκέφτεσαι… λίγο αργά για να μιλήσουμε για καταπολέμηση κυτταρίτιδας, λίγο αργά για να δράσουμε κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού… Κι όμως ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσεις μία κακή διατροφική συνήθεια, ποτέ δεν είναι αργά για να εντάξεις στη διατροφή σου κάποιες τροφές, που θα ενισχύσουν με βιταμίνες τον οργανισμό σου και θα τον απαλλάξουν από τις τοξίνες.
Να θυμάσαι ότι το σώμα σου έχει τη δική του μνήμη. Τι σημαίνει αυτό; Εάν παλαιότερα το γύμναζες, το θυμάται και επανέρχεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με κάποιον που δεν γυμνάστηκε ποτέ. Εάν υπήρξες σε λιγότερα κιλά, κι αυτό το θυμάται, οπότε εάν το βοηθήσεις θα τα χάσεις γρηγορότερα σε σχέση με ένα άτομο που είναι πάντα υπέρβαρο. Εάν θρεφόσουν σωστά και τώρα όχι, προσπαθεί να σε συνετίσει δείχνοντας το δέρμα σου, που ξαφνικά έγινε θαμπό και άχρωμο. Η γλώσσα του σώματος δεν ισχύει μόνο για τους άλλους που σε παρατηρούν, αλλά και για σένα που σου φωνάζει να το φροντίσεις.
Εάν λοιπόν υπήρξες χωρίς κυτταρίτιδα, που σίγουρα θα υπήρξες, μπορείς να εντάξεις στη δίαιτα σου κάποιες τροφές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς, αν όχι τελείως, τουλάχιστον από ένα μεγάλο μέρος της. Κι αν συνεχίζεις να νοιώθεις ότι είναι αργά για να <προλάβεις> αυτό το καλοκαίρι, τι θα γίνει με τα επόμενα καλοκαίρια που θα ακολουθήσουν;
 Πέντε είναι οι μαγικές τροφές που αποδεδειγμένα δρούν κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Αυτές είναι οι παρακάτω:
– Δαμάσκηνα: είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C, αλλά και μετάλλων ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.
– Λιναρόσπορος: περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1 και Β2), Ε, καροτίνια και βιταμίνη C. Επίσης έχει ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο.
– Τσάι: έχει τις βιταμίνες Β3, Ε και C, καθώς και φθόριο, μαγγάνιο και κάλιο.
– Μήλο: γνωστό για τις βιταμίνες του Α και C, αλλά περιέχει και ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο και νάτριο.
– Γκρέιπφρουτ: περιέχει βιταμίνες Α, Β και C, καθώς και μέταλλα ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο.       

Translate »

Pin It on Pinterest