Είναι λίγο κλισέ αυτό που θα γράψω, αλλά ισχύει. Οι γυναίκες που τολμούν να δοκιμάζουν νέα κομμάτια στη μόδα, δεν το κάνουν για τους άλλους, αλλά για τις ίδιες. Είναι οι γυναίκες που αγαπούν την ιδιαιτερότητα, επιλέγουν τα διαφορετικά στυλ, λατρεύουν τους πειραματισμούς και τις εναλλαγές. Είναι εκείνες που καθημερινά σπάνε τους στερεότυπους κώδικες ντυσίματος, γιατί πολύ απλά μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν.
Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, έχεις σίγουρα υποπέσει και σε λάθος επιλογές ως γνήσιο fashion victim. Δεν πειράζει όμως γιατί μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε (κι άλλο κλισέ) και τελικά δοκιμάζοντας διαφορετικά στυλ, καταλήγεις στο δικό σου! Το ζητούμενο είναι ένα: να εντοπίζεις εγκαίρως τα στυλιστικά σου σφάλματα και να μην τα επαναλαμβάνεις. Υπάρχουν μερικοί κανόνες που μπορούν να σε βοηθήσουν, ώστε να είσαι πάντα in style!
Κανόνας no 1: Αν έχεις εμμονή με ένα μόνο χρώμα ξεπέρασέ το. Με το να ανανεώνεις χρωματικά την γκαρνταρόμπα σου, ανανεώνεσαι κι εσύ και διαπιστώνεις ότι χρώματα που παλαιότερα δεν τολμούσες να φορέσεις σου πάνε πολύ περισσότερο από εκείνα που μέχρι χθες επέλεγες.
Κανόνας no 2: Δοκίμαζε συνδυασμούς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Το να φορέσεις ένα patchwork ύφασμα με λευκό ή μαύρο είναι μία ασφαλής λύση, αλλά δεν παύει να είναι αναμενόμενη.
Κανόνας no 3: Πρόσθεσε αξεσουάρ. Ακόμα κι αν φοράς το πιο απλό ρούχο, τα αξεσουάρ μπορούν να το αναδείξουν. Βάλε μία εντυπωσιακή ζώνη, ένα κολιέ, ένα φουλάρι, φόρεσε κάτι που θα αλλάξει ολόκληρο το ρούχο, ώστε ακόμα κι αν τύχει να βρεθείς στον ίδιο χώρο με κάποια άλλη που το φοράει να φαίνεται τελείως διαφορετικό επάνω σου. Μου έχει τύχει και μόνο η κοπέλα που φορούσε το ίδιο φόρεμα (ευτυχώς ήταν μονόχρωμο) το κατάλαβε και ήρθε και μου είπε <Σε παραδέχομαι, μας γλύτωσες από την κατακραυγή!>
Κανόνας no 4: Πειραματίσου με τις φόρμες των ρούχων, αλλά κατέληξε σε αυτήν που ταιριάζει στο δικό σου σωματότυπο. Μην αδικείς τον εαυτό σου στριμώχνοντάς τον σε ρούχα που δεν του κάνουν. Διάλεξε τις γραμμές που σου ταιριάζουν και υιοθέτησέ τες. Ακόμα και οι πιο διάσημες στυλίστριες αγοράζουν το ίδιο ρούχο σε διάφορα χρώματα, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι τις κολακεύει. Κάνε το ίδιο!
Κανόνας no 5: Ρίσκαρε να βάλεις κάτι τολμηρό, αλλά απόφευγε να φοράς κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα. Πες ναι στις τάσεις, αλλά σε αυτές που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Να θυμάσαι ότι για να υποστηρίξεις ένα στυλ πρέπει πρώτα απ΄ όλα να νοιώθεις άνετα!           
   Outfit φωτογραφίας: φούστα: Lynne (last year), top: Enzzo, sunglasses: carrera, clutch: no name, footwear: tsakiris mallas.   
 

Translate »

Pin It on Pinterest