Περπατούσα σε ένα πολύ ωραίο δρομάκι, πριν από δύο μέρες. Ξαφνικά βλέπω μπροστά μου έναν αναποδογυρισμένο κάδο.

Τα σκουπίδια είχαν σκορπιστεί σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου… γυάλινα μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες, χαλασμένα τρόφιμα, όλα  μαζί είχαν πεταχτεί στον ίδιο κάδο. Παραβλέπω το γεγονός ότι δεν είχαν μαζευτεί από το πεζοδρόμιο, ίσως να μην είχε περάσει πολύ ώρα που έπεσαν, αλλά που είναι η οικολογική μας συνείδηση;

Να΄ μαι λοιπόν, εμπνευσμένη από τη σκουπιδοκατάσταση, να σας γράφω για απλές, πράσινες συνήθειες που μπορούμε εύκολα να υιοθετήσουμε … αν δεν το έχουμε κάνει ήδη… 
– Ξεχώρισε τα σκουπίδια σου. Στην αρχή ίσως σου φανεί δύσχρηστο να έχεις διαφορετικές σακούλες σκουπιδιών, όμως μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορείς να κάνεις διαφορετικά. 
   – Κατανάλωσε λιγότερες τροφές από τυποποιημένες συσκευασίες. Κάνεις καλό στο περιβάλλον, αλλά και στο σώμα σου. 
– Δοκίμασε τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα να τρως σαν χορτοφάγος. 
– Στο super market χρησιμοποίησε τη δική σου shopping bag. Βοηθάς το περιβάλλον, αλλά περιορίζεις και τις δικές σου περιττές αγορές. 
– Στο σπίτι προσπάθησε να κλείνεις τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς. Συχνά αφήνουμε από συνήθεια τον υπολογιστή, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ανοικτά. Αντίστρεψε τη συνήθεια! 
-Αν έχεις χώρο, φτιάξε έναν μικρό κήπο. Οχι μόνο θα έχεις δικά σου λαχανικά, αλλά θα βιώσεις και την τέλεια ψυχοθεραπεία! 
– Για τις κοντινές μετακινήσεις, άφησε το αυτοκίνητο και χρησιμοποίησε τα πόδια σου ή το ποδήλατο. Βοηθάς το περιβάλλον και κρατιέσαι σε φόρμα!!! 
Outfit 
Top: zara 
Pants: Stradivarius 
Bag: Top shop 
Shoes: poetic licence 
       
Translate »

Pin It on Pinterest