Η ιστορία ξεκίνησε πριν από 18 μήνες. Η Ειρήνη Παπαδοπούλου αποφασίζει να δοκιμάσει το δημιουργικό της ταλέντο. Πλέκει την πρώτη της τσάντα και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Ανεβάζει τη δημιουργία της σε σελίδα των social media και τα likes παίρνουν φωτιά!!!  Η <γέννηση> των One & Only είναι γεγονός και αποτελεί τον λόγο για την Ειρήνη Παπαδοπούλου να αλλάξει επαγγελματική ρότα και από τον κλάδο της διαφήμισης να μπει στο χώρο του σχεδιασμού. Μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες τα One & Only βρίσκονται σε πολλά μεγάλα εμπορικά σημεία. Μπαίνουν στα καλύτερα μαγαζιά των μεγαλουπόλεων, γίνονται ανάρπαστα στα κοσμοπολίτικα νησιά και <αρχίζουν> τα ταξίδια εκτός Ελλάδας. 
Την Ειρήνη Παπαδοπούλου τη συνάντησα μία ημέρα τρέλας! Μέσα σε κούτες ήταν προσεκτικά καλά τυλιγμένες και στοιβαγμένες οι δημιουργίες της. Χειροποίητες τσάντες, πλεγμένες από χρωματιστές λωρίδες cotton -jersey, άλλες με λεπτομέρειες δέρματος, άλλες με την κλασσική πλέξη και άλλες με το hot σχέδιο bubble, ήταν εκεί, έτοιμες για να φύγουν.  Στην ερώτηση μου  <Που πάνε όλες αυτές;> αναγκάστηκα να βγάλω μπλοκάκι σημειώσεων. Νέα Υόρκη, Οσλο, Αμστερνταμ, Μόναχο, Ελβετία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Αίγυπτο και Κύπρο.
Φυσικά με τέτοια ζήτηση αναγκάστηκε να προσλάβει πολλούς συνεργάτες. Πάνω από 100 άτομα έχουν περάσει αυτούς τους μήνες από το εργαστήριο της προκειμένου να καταλήξει στα δέκα καλύτερα. Γιατί; Γιατί οι One & Only δεν είναι απλά πλεκτές τσάντες. Το πλέξιμο τους γίνεται έτσι ώστε όταν τις γυρίσεις ανάποδα δεν θα βρείς ούτε έναν κόμπο, ούτε ένα ψεγάδι, ενώ  στέκονται όρθιες με τη σταθερότητα των δερμάτινων. Αυτή είναι και η επιτυχία τους. Οπως μου λέει η Ειρήνη Παπαδοπούλου πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν τον τρόπο πλεξίματος, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο… και σε αυτό το σημείο συμπληρώνω… τελικά το όνομα δεν ήταν καθόλου τυχαίο…    
Translate »

Pin It on Pinterest