Οταν ξεφυλλίζεις περιοδικά μόδας βλέπεις πανύψηλα μοντέλα, με ιδανικές αναλογίες, να φορούν δημιουργίες οίκων και να προβάλλουν, χάρη στη βοήθεια της στυλιστικής ομάδας, τις τάσεις της εποχής. Βλέπεις μοναδικά κομμάτια που θα επιθυμούσες να αποκτήσεις, αλλά σκέφτεσαι πως ίσως να μην είναι κατάλληλα για το δικό σου σωματότυπο. 
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι υπάρχουν σχέδια που δημιουργούνται μόνο για την πασαρέλα, αλλά είναι λίγα. Τα περισσότερα απευθύνονται στις κοινές θνητές με τις όχι και τόσο ιδανικές αναλογίες. Το μυστικό είναι να ξέρεις πως θα συνδυάσεις την κάθε τάση με βάση το σωματότυπο και το προσωπικό σου στυλ. 
 Οπως ήδη έχεις καταλάβει από τον τίτλο της ανάρτησης, αυτός ο πρόλογος έγινε για τις ψηλές μπότες, που πολλές φίλες μου δίστασαν να αγοράσουν, σκεπτόμενες ότι δεν θα τις κολακέψουν. 
Κι όμως μπορούμε να φορέσουμε τις ψηλές μπότες αρκεί να σεβαστούμε κάποιους κανόνες…
Κανόνας 1
Εάν το ύψος σου δεν είναι πάνω από 1,70 προτίμησε τις μπότες που απλά αγκαλιάζουν το γόνατο και όχι αυτές που φτάνουν ψηλά στο μηρό. Οι τελευταίες θέλουν ψηλά πόδια, αλλοιώς θα παραπέμπουν στην εικόνα του παπουτσωμένου γάτου. 
Κανόνας 2 
Εάν δεν είσαι κάτω των 30 ετών (και πολλά σου λέω) απέφυγε να φορέσεις τη μπότα με σούπερ κολλητό μίνι. Προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε και στις πιο μικρές ηλικίες. 
Ιδανικά οι ψηλές μπότες φοριούνται με φαρδιά πουλόβερ, skinny jeans ή κολάν στο χρώμα της μπότας και με μακριά ζακέτα από πάνω, με φορέματα σε γραμμή άλφα και με μακριές ή midi φούστες με ανοίγματα. 
Outfit 
Knee high boots: Ellie V (www.texni-art.gr)
Dress: Open (open-fashion.gr)
Sunglasses: Carrera 
 
Translate »

Pin It on Pinterest