Το

περασμένο τριήμερο πήγαμε με φίλους στον Πόρο. Ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα γιατί τη μία στιγμή είχε συννεφιά και την επόμενη έβγαζε ήλιο.

Moments N Style, Fashion, Beauty & Lifestyle blog/ the blablas moments

 Ο Πόρος όμως είναι τόσο γραφικό νησί με υπέροχα νεοκλασικά οικοδομήματα, κτισμένα αμφιθεατρικά, που τελικά νομίζω ότι αξίζει να πας μόνο για τη βόλτα στα σοκάκια του.

 

Ηξερες ότι…

– στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, τη Σφαιρία και την Καλαυρία (καλή αύρα) τα οποία χωρίζονται από ένα μικρό κανάλι θάλασσας, αμέσως μετά το Ναύσταθμο.

– η Καλαυρία είναι το αρχαιότερο νησί.

-η πόλη του Πόρου είναι χτισμένη πάνω σε ένα μικρό θολωτό κρατήρα.

– στο νησί έχουν γυριστεί πολλές ελληνικές ταινίες, μεταξύ των οποίων “Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο” με τον Θανάση Βέγγο και “Η Αλίκη στο ναυτικό” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 

Τι να δεις..

– ολόκληρη η πόλη από μόνη της, με τα υπέροχα χρωματιστά σπίτια και τα κτίρια νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, είναι ένα αξιοθέατο.

– το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Κορυζή.

– στο βόρειο μέρος του νησιού υπάρχουν τα ερείπια από το ναό του Ποσειδώνα.

 

Που να φας…

– Δοκιμάσαμε το Μαϊστράλι, το οποίο βρίσκεται σε πολύ ωραίο σημείο στο λιμάνι. Εχει καλή κουζίνα, αλλά μικρή, οπότε αν πάτε πάνω από τέσσερα άτομα δεν το προτείνω γιατί αργούν στο σερβίρισμα.

– Το Oasis είναι μεγάλο εστιατόριο με πολύ καλό φαγητό, γρήγορο service και εξυπηρετικότατο προσωπικό.

 

Πως να πας…

– Οδικώς από Αθήνα σε δύο ώρες. Μετά τη διασταύρωση της Επιδαύρου έχει ταμπέλα για Πόρο και Σπέτσες. Φτάνεις στο χωριό Γαλατά και εκεί μπορείς να επιλέξεις το ferry boat (4 ευρώ το εισιτήριο) ή μία από τις βαρκούλες που βρίσκονται εκεί (1 ευρώ το εισιτήριο). Ειλικρινά, οι βαρκούλες έχουν περισσότερη πλάκα και φτάνεις μέσα σε 5 λεπτά.

 

– Από το λιμάνι του Πειραιά με Ferry boat (2 ώρες) ή ιπτάμενα δελφίνια (1 ώρα).

– Από Μαρίνα Αλίμου με ιστιοπλοικό (αν θέλεις κάτι διαφορετικό) γύρω στις 3,5 ώρες.

– Από σταθμό Πελοποννήσου με πούλμαν που σε πάει κατευθείαν στο χωριό Γαλατά.

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest