Νομίζω ότι το πιο πολυφορεμένο και αγαπημένο στιλ σε γυναικεία φορέματα και φούστες είναι η γραμμή Α. Κολακεύει, κρύβει ατέλειες, αναδεικνύει τη γυναικεία φιγούρα και έχει μία φόρμα που σου προσφέρει άνεση.momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog/ the blablas moments

 

Την καθιέρωσε ο Christian Dior το 1955 με μία collection που είχε ακριβώς αυτό το όνομα Α-Line. Οι γυναίκες τον λάτρεψαν και αυτός έκανε μία από τις πιο επιτυχημένες του συλλογές.

Ο διάδοχος του, ο Yves Saint Laurent, βλέποντας την επιτυχία που είχαν τα ρούχα σε γραμμή Α, μια και ταίριαζαν σε κάθε σωματότυπο, δημιούργησε το 1958 την Trapeze Line, μία σειρά που στέφθηκε επίσης με επιτυχία. Αυτό ήταν! Η γραμμή Α είχε καθιερωθεί και οι επόμενες δεκαετίες ’60s – ’70s γέμισαν με οπαδούς αυτής.

 

Σήμερα επηρεασμένες από την τάση των ’70s οι εταιρείες ρούχων επανεμφανίζουν τη γραμμή Α προς μεγάλη ικανοποίηση όλων των γυναικών.

Τι σημαίνει αυτό; Κι αν δεν είσαι συλφίδα, κι αν δεν έχεις προλάβει να παρακολουθήσεις τα προγράμματα του γυμναστηρίου ή ακόμα κι αν έχεις πέσει σε διατροφικές ατασθαλίες, τα φορέματα σε γραμμή Α είναι η τέλεια λύση για να εμφανιστείς κομψότατη!

 

Το φόρεμα στις φωτογραφίες είναι από τη νέα συλλογή της εταιρείας Toi-Moi και το διάλεξα όχι μόνο για τη γραμμή, αλλά και για το χρώμα που είναι ένα από τα αγαπημένα μου για την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Outfit

Dress: Toi Moi

Eyewear: Vogue

Shoes: Poetic Licences

Bag: Richmond

Translate »

Pin It on Pinterest