Όσο κι αν αγαπώ τα έντονα χρώματα ένα μαύρο φόρεμα δεν παύει ποτέ να κατέχει περίοπτη θέση στη ντουλάπα μου. Είναι η επιτομή του στιλ, το ρούχο εκείνο που σε βγάζει από τη δύσκολη απόφαση του τι να φορέσεις. Είναι το κρυφό ενδυματολογικό σου όπλο και όπως πολύ σωστά είχε πει κάποτε ο Christian Dior το μαύρο είναι το χρώμα που μπορείς να φορέσεις σε οποιαδήποτε ώρα, ηλικία και περίσταση.

Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να σου γράψω για το μαύρο φόρεμα που δεν γνωρίζεις ήδη… Τόσο κλασσικό και παράλληλα τόσο μοντέρνο έχει υμνηθεί από μεγάλους σχεδιαστές με πρώτη και καλύτερη την Coco Chanel, η οποία όταν το παρουσίασε το 1926 δέχτηκε θερμή υποδοχή από τις Αμερικανίδες δημοσιογράφους της Vogue που έσπευσαν να γράψουν ότι πρόκειται για το ένδυμα που θα φορέσει όλος ο κόσμος.

Το μαύρο αγαπήθηκε από πολλούς γκουρού της μόδας. Σχετικές ρήσεις τους έμειναν στην ιστορία της ένδυσης και εγώ σου μάζεψα τις καλύτερες!

“Οι γυναίκες που φορούν μαύρα ζουν έντονες ζωές.” Neiman Marcus

“Αγαπώ το μαύρο γιατί επιβεβαιώνει το σχεδιασμό και το στιλ. Μία γυναίκα με μαύρο φόρεμα είναι… εγκεφαλικό επεισόδιο!” Yves Saint Laurent

“Εργάζομαι πάντα στις τρεις αποχρώσεις του μαύρου.” Rei Kawakubo

“Θα σταματήσω να φοράω μαύρα όταν ανακαλύψουν ένα πιο σκούρο χρώμα.” Wednesday Adams

“Σπατάλησα 40 χρόνια για να ανακαλύψω ότι ο βασιλιάς όλων είναι το μαύρο.” Pierre Auguste Renoir

 

Το φόρεμα στις φωτογραφίες είναι από τη νέα συλλογή της Talco. Οι λεπτομέρειες του είναι εκπληκτικές. Το πάνω μέρος είναι λεπτό μάλλινο που αφήνει -αν το επιτρέψεις- ακάλυπτο τον έναν ώμο και ενώνεται με ένα κομμάτι πλισέ φούστας. Ακολουθεί τη φετεινή τάση που θέλει να συνδυάζεις τις πλισέ φούστες με πουλόβερ για all day outfit.

Outfit

black dress: Talco (Mariangela Fashion Everywear, τηλ. 210-2770050)

boots: Clarks

eyewear: Carrera

Momentsnstyle fashion beauty & lifestyle blog img_5917 img_5918 img_5920 img_5921 img_5922

Translate »

Pin It on Pinterest