Η Iris Apfel, ένα από τα μεγαλύτερα style icon, άνω των 80 ετών ( ναι, ναι) με 477 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram, έχει πει “Δεν ντύνομαι για να με κοιτούν, ντύνομαι για δική μου ευχαρίστηση”.

Το γράφω αυτό γιατί το σημερινό look είναι από τα πολύ αγαπημένα μου. Υπερβολικό για κάποιους, 100% αποδεκτό από τα κορίτσια της μόδας, που γνωρίζουν ότι η φούστα πάνω από τα παντελόνια έχει κάνει ένα φοβερό come back!

Μεγάλοι οίκοι όπως Chanel, Celine, Toga, Marni, Emilio Pucci παρουσίασαν στις κολεξιόν τους για την άνοιξη – καλοκαίρι 2017 την τάση της φούστας ή του φορέματος πάνω από παντελόνι.

Να σε γυρίσω λίγες δεκαετίες πίσω; Στη δεκαετία του ’90 οι πρώτες που παρουσίασαν το look ήταν τα κορίτσια από το συγκρότημα B witched. Έκαναν την ανατροπή κι εκεί που όλες έβγαζαν τα πόδια έξω, εκείνες αποφάσισαν να τα καλύψουν “διπλά”.  Το στυλ αντέγραψε γρήγορα και το συγκρότημα Girls Aloud και -τι έκπληξη- γέμισαν οι δρόμοι με κορίτσια που ασπάστηκαν το trend. H Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Παρίσι και το Λονδίνο πέρασε μια σεζόν που αντικατέστησε το καλσόν με το Jean! Φυσικά υπήρχαν και πολλές που μισούσαν την τάση θεωρώντας ότι δεν κολακεύει καθόλου… και στο σημείο αυτό έχω να καταθέσω τη δική μου άποψη.

Όπως όλα τα trends, εξαρτάται πως θα το φορέσεις. Απόφυγε το φαρδύ παντελόνι μαζί με τη φαρδιά φούστα. Να σκέφτεσαι πάντα ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο σύνολο. Έχε στο μυαλό σου ότι έχεις αντικαταστήσει το καλσόν. Άρα ένα skinny jean ή ένα κολάν στο χρώμα της φούστας που θα φορέσεις είναι μια καλή επιλογή. Η μονοχρωμία είναι  ασφαλής λύση, ειδικά όταν πειραματίζεσαι με το στυλ. Εάν δεν είσαι πολύ ψηλή, μην φορτώνεις με όγκο το σύνολο. Αν δεν υποστηρίζεις τη φαρδιά φούστα, μπορείς να φορέσεις μια μίνι πάνω από leggings, το οποίο επίσης είναι πολύ ωραίο.

Την περίοδο της άνοιξης μπορείς να φορέσεις φορέματα σε country style με κουμπιά και να αφήσεις ανοιχτά τα κουμπιά του φορέματος κάτω από τη μέση, ώστε να φαίνεται καλύτερα το παντελόνι και να δίνεις περισσότερο αέρα στο σύνολο.

Για την συγκεκριμένη τάση επέλεξα μια φούστα από τούλι γιατί ήθελα να δείξω ακριβώς το κολάν από μέσα. Την άνοιξη ή το καλοκαίρι η ίδια φούστα μπορεί να φορεθεί με σορτσάκι.

Ελπίζω να σου αρέσει!

Outfit

Long skirt: Kelly’s

t- shirt: Toi – Moi

leather leggings: Zic – Zac

Jacket: Karen Millen

Handbag: Marc Jacobs

Shoes: Tsakiris Mallas

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

Translate »

Pin It on Pinterest