Η αγαπημένη μίνι φούστα επανέρχεται φέτος και μάλιστα “φορτωμένη” με πολλά σχέδια, στρας και πούλιες που την αναδεικνύουν σε ένα ενδυματολογικό κόσμημα!

Για την ιστορία οφείλω να αναφέρω ότι οι πρώτες μίνι φούστες στη μόδα εμφανίστηκαν τη δεκαετία του ’60! Ναι, μέχρι τότε οι φούστες ήταν αυστηρά κομμένες έως το γόνατο.

Ο Παριζιάνος σχεδιαστής Andre Courreger παρουσίασε για πρώτη φορά στην πασαρέλα τη μικροσκοπική του φούστα και στη συνέχεια γύρω στο 1966-1967 η Αγγλίδα δημιουργός Mary Quant ακολούθησε τα βήματα του.

Ευτυχώς γι’  αυτούς κυκλοφορούσε τότε η Twiggy, το πασίγνωστο μοντέλο που έκανε θραύση εκείνη την εποχή στις πασαρέλες και καθιέρωσε τις μίνι φούστες και στην καθημερινή της ζωή. Φυσικά, όλες οι fashionistas της δεκαετίας έσπευσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Twiggy και η αγορά γέμισε μικροσκοπικές φουστίτσες… και φτάνουμε στο σήμερα, που οι επιλογές στην αγορά είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις.

Σου προτείνω να αγοράσεις την πιο εκκεντρική που θα βρεις -μια και η μόδα το επιβάλλει- και να την συνδυάζεις με ένα απλό t- shirt  ή τοπ. Αναλόγως με την περίσταση μπορείς να την φορέσεις με τακούνια, με χαμηλά πέδιλα ή ακόμα καλύτερα με sneakers για μια χαλαρή εμφάνιση.

Σε φιλώ!

 

Outfit

Top: twenty-29 fashion

Skirt: twenty-29 fashion

shoes: personal collection

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

Translate »

Pin It on Pinterest