Λένε ότι η δουλειά των δημιουργικών ανθρώπων φανερώνει πολλές φορές και στοιχεία από τον χαρακτήρα τους. Την Ειρήνη Χαλκιά δεν την γνώριζα προσωπικά, αλλά παρακολουθούσα τις φωτογραφίες της μέσα από το Instagram. Μου έβγαζαν έναν ρομαντισμό και μια αυθεντικότητα. Οι λήψεις της μοναδικές μου έδιναν την εντύπωση ότι κρύβουν από πίσω μια ολόκληρη ιστορία… και τελικά δεν έπεσα έξω! Η Ειρήνη Χαλκιά κρύβει μια ιστορία γεμάτη από παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία και ξεχασμένα μπαούλα με εργόχειρα από την προίκα της γιαγιάς…

Το 2014 αποφασίζει να “μεταφέρει” κομμάτια του πολιτισμικού μας πλούτου στην καθημερινή σύγχρονη ζωή. Αρχίζει και σχεδιάζει τσάντες και στη συνέχεια μικροαντικείμενα και ρούχα. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο σχεδιασμό όλων των παραπάνω είναι η δωρικότητα και η αυστηρή γεωμετρία, που αποτελούν το signature style της εταιρείας που δημιούργησε και φέρει το όνομα It’s all Greek on me!
Να πω ότι λατρεύω το όνομα; Να πω ότι μου αρέσουν τα ρούχα της; Ειδικά η νέα της συλλογή resort wear αποτελείται από αέρινα κομμάτια, ιδανικά για ένα ανεπιτήδευτο look που αρμόζει στο μεσογειακό καλοκαίρι.

Αγαπημένες μου, όσα δεν ξέρετε αλλά θα θέλατε να μάθετε για την Ειρήνη Χαλκιά και την It’s all Greek on me!

momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

 

– Κάποια μπαούλα γεμάτα ξεχασμένα προικιά ήταν η αφορμή για να “γεννηθεί” ένα καινούριο brand που χαρακτηρίζεται από το ελληνικό στοιχείο. Πόσο γρήγορα αγκάλιασε το καταναλωτικό κοινό αυτή την ιδέα;

Η άμεση αγάπη και αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη!!!
Κατάλαβα ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από προϊόντα με ελληνική ταυτότητα!

– Τα αγαπημένα σας χρώματα είναι τα μαύρο, λευκό και γκρι της πέτρας. Είναι πάντα επίκαιρα και ταιριάζουν με το ελληνικό φως… Σας έχει τύχει να σας ζητήσει πελάτισσα κάποιο μοντέλο σε ένα έντονο χρώμα, κι αν ναι πως απαντήσατε;

Η αγάπη μου στα γήινα δεν αποκλείει τα έντονα χρώματα φυσικά. Άλλωστε οι Ελληνίδες ως μεσογειακές γυναίκες, αγαπούν το χρώμα.

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

– Κάποια από τα σχέδια θυμίζουν αρχαία Ελλάδα. Από που αντλείτε τις ιδέες σας για δημιουργία;

Η έμπνευση πηγάζει από την απίστευτη ελληνική κληρονομιά! Επισκέπτομαι συχνά λαογραφικά μουσεία ανά την Ελλάδα γεμίζοντας με ιδέες, σχήματα, μορφές, προσπαθώντας να τα εντάξω στο σήμερα με μία σύγχρονη προσέγγιση.

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

– Resort wear, τσάντες και αξεσουάρ. Ποια είναι σχεδιαστικά η αγαπημένη σας κατηγορία;

Αγαπημένη μου κατηγορία είναι η resortwear. Είναι μοναδική απόλαυση να δημιουργείς ρούχα διακοπών. Με ταξιδεύει πραγματικά η διαδικασία! Για καλοκαίρι με στυλ και άνεση, παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο!

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

– Υπάρχει απήχηση στο ξένο καταναλωτικό κοινό;

Η απήχηση ήταν αναπάντεχα θετική. Ειδικά στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα και τη μόδα. Νομίζω με την κρίση στράφηκαν τα φώτα στην Ελλάδα, δημιουργώντας ενδιαφέρον και υποστήριξη.

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

– Σε ποια σημεία μπορεί κάποιος να βρει τη συλλογή σας;

Τα προϊόντα μας υπάρχουν σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα και σε boutiques ξενοδοχείων.

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyleblog

– Μέχρι που θα θέλατε να ταξιδέψει το “Its all Greek on me”;

Έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά και την τοποθέτηση σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό. Τελευταία μπήκαμε σε ένα καταπληκτικό κατάστημα στο Montreal! Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις ένα “κομμάτι” της Ελλάδας στο εξωτερικό!

– Σχέδια για το μέλλον;

Επέκταση στο εξωτερικό.

 

Περισσότερα για την εταιρεία It’s all Greek on me μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.itsallgreekonme.gr

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest