Η έμπνευση μπορεί να σε βρει οπουδήποτε, χωρίς προειδοποίηση και όχι απαραίτητα όταν εσύ τη χρειάζεσαι. Μπορεί να είναι μια εικόνα, μια λέξη, ένα χαρούμενο πρόσωπο που θα σε κάνει να δεις κάτι διαφορετικά και θα σου βγάλει μια απίστευτα δημιουργική ενέργεια… Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση με την Ζιζή Ιωαννίδου, τη δημιουργό των zizik.jewelry.

– Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το χειροποίητο κόσμημα;

Η αγάπη μου για το κόσμημα και τη δημιουργία ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια. Πάντα με τραβούσε το σχέδιο και θυμάμαι να φτιάχνω τα πρώτα μου κοσμήματα με ξύλινες χάντρες στην ηλικία των 12 ετών. Τα χρόνια πέρασαν αλλά η αγάπη έμεινε! Σπούδασα Διακόσμηση εσωτερικών χώρων παράλληλα με Σχέδιο Μόδας και Styling.

Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε κυρίως με βιτρίνες καταστημάτων καθώς ήταν ο μόνος χώρος που συνδύαζε τις δυο μεγάλες μου αγάπες το σχέδιο και τη μόδα. Παράλληλα δημιουργούσα κασμήματα για φίλες και γνωστές, αλλά όχι συστηματικά. Με το πέρασμα των χρόνων διαπίστωσα ότι ο κόσμος έδειχνε ενδιαφέρον για ιδιαίτερα και καλαίσθητα κομμάτια. Έτσι πριν από έξι μήνες αποφάσισα να το κάνω πιο οργανωμένα.

– Πηγές έμπνευσης;

Εμπνέομαι από τα χρώματα και σχήματα της φύσης, τα οποία συναντώ και στα υλικά που χρησιμοποιώ. Μπορεί να είναι ένας πίνακας, κάποιο κτίριο ή ακόμα και μια γεωμετρική σύνθεση που θα δω κάπου.

– Ποιά είναι τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιείς;

Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με φυσικά υλικά, όπως κοράλια, τυρκουάζ, μαργαριτάρια, φίλντισι, κοχύλια συνδυασμένα με ημιπολύτιμες πέτρες όπως αμέθυστο, νεφρίτη, αχάτη, ίασπις, αμαζονίτη, χαολίτη, κυανό, αιματίτη ακόμα και λάβα. Αλλοτε συνδυάζω κεραμικά στοιχεία με ημιπολύτιμες πέτρες. Επίσης λατρεύω τα μικρά κρυσταλλάκια σε αμέτρητους χρωματισμούς. Ολα αυτά σε συνδυασμό με φουντάκια, ματάκια, χρωματιστά δέρματα, κορδόνια και μεταλλικά στοιχεία δίνουν το αποτέλεσμα που επιθυμώ κάθε φορά.

– Που μπορεί να βρει κάποιος τις δημιουργίες σου;

Τις δημιουργίες μου, όλες χειροποίητες και αρκετές μοναδικές, μπορείτε να βρείτε στο Instagram https://instagram.com/zizik.jewelry και στο facebook https://www.facebook.com/Zizi-handmade-jewelry-accessories-141446302711046/

– Ποιά είναι τα επόμενα σου βήματα;

Θα ήθελα να έχω πάντα την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος για να μπορέσω να δημιουργήσω κάποιες πιο ιδιαίτερες συλλογές και να τις αγαπήσουν οι γυναίκες κάθε ηλικίας.

Translate »

Pin It on Pinterest