Κάθομαι στο γραφείο μου και πληκτρολογώ φορώντας στο δάχτυλο του χεριού μου ένα από τα δαχτυλίδια της. Πρωτότυπο σε γεωμετρικές γραμμές και με φίνα τελειώματα… Το κοιτάζω και σκέφτομαι πόσο ωραία δουλειά κάνει η Ακριβή, η σχεδιάστρια των χειροποίητων κοσμημάτων The Penguin.

Πρώτη φορά είδα τα κοσμήματα της πριν από μερικούς μήνες στην έκθεση για νέους δημιουργούς Fashion Andydote. Πριν λίγες μέρες ξαναείδα τα υπέροχα σχέδια της και αποφάσισα ότι πρέπει να την γνωρίσω… Όχι μόνο εγώ, αλλά κι εσύ!

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

– Πώς προέκυψε το όνομα The Penguin;

Θα ακουστεί ίσως αστείο, αλλά για διάφορους λόγους πιστεύω πως οι πιγκουίνοι είναι το alter ego μου. Μετά και από ένα πολύ επιτυχημένο πάρτι μασκέ στα πρώτα μου χρόνια ως σχεδιάστρια κοσμημάτων και ψάχνοντας την επιχειρηματική μου ταυτότητα, δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι πιο ταιριαστό.

– Τα κοσμήματά σου ξεχωρίζουν κυρίως για τα πρωτότυπα γεωμετρικά τους σχέδια. Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης σου;

Tο παραμικρό μπορεί να αποτελέσει έμπνευση: ένα ξεβρασμένο κλαδί στην παραλία, ένας τσιμεντένιος μαντρότοιχος, η τέλεια τάξη των γεωμετρικών σχημάτων στη φύση, τα λαμπερά αστέρια στο νυχτερινό ουρανό ή ακόμη και βιομηχανικά εργαλεία και εξαρτήματα. Μπορεί να επεξεργάζομαι για μήνες μερικές φορές μια ιδέα στο μυαλό μου, μέχρι να καταλήξω τι θέλω να κάνω ακριβώς με αυτή.

– Ποιος είναι ο τύπος γυναίκας που πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύει απόλυτα τα χειροποίητα κοσμήματα The Penguin;

Οι minimal γραμμές των κοσμημάτων The Penguin τα κάνουν ευκολοφόρετα και συνάμα διαχρονικά και ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να φοριούνται παντού και πάντα, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, γυναίκες – αλλά και άνδρες – που έχουν χαρακτήρα και δεν διστάζουν να γράψουν τη δική τους ιστορία, θέλοντας να ξεχωρίσουν κάθε ώρα της ημέρας.

–  Σε μια “σφιγμένη” αγορά, όπως είναι η ελληνική, πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο σχεδιαστή να προωθήσει τη δουλειά του;

Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι ξεπηδούν συνεχώς νέοι και πολύ ταλαντούχοι σχεδιαστές, μέσα σε ένα αφιλόξενο οικονομικά περιβάλλον.  Πιστεύω πως δεν είναι τυχαία η στροφή  που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην προτίμηση του ελληνικού κοινού προς τους Έλληνες σχεδιαστές.  Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ποιότητα, φαντασία και μεράκι από σχεδιαστές του εξωτερικού.
Άλλωστε στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η αυξημένη ανταγωνιστικότητα και τα πολλαπλά εμπόδια στη επιχειρηματικότητα, θα βοηθήσουν εν τέλει να αναδειχθούν και να ξεχωρίσουν, όσοι πιστεύουν ότι οι προκλήσεις είναι απλά ένα βήμα προς την κορυφή.

– Το ελληνικό κοινό αφομοιώνει καλύτερα τα trends που θεωρούνται αποδεκτά από την ευρύτερη μάζα και αντιθέτως είναι επιφυλακτικό με την πρωτοτυπία. Πιστεύεις ότι ισχύει το ίδιο και στο κόσμημα;

Πιστεύω πως το κόσμημα είναι κάτι εντελώς προσωπικό, για τον σχεδιαστή κι αυτόν που το φορά και εξαρτάται κάθε φορά από τη διάθεση, την περίσταση που θα φορεθεί,  αλλά και το ρούχο που το “συνοδεύει”.  Έτσι, παρ’ όλες τις τάσεις που καθιερώνονται κατά καιρούς, το κοινό του κοσμήματος αναζητεί τη διαχρονικότητα, όχι κάτι το εφήμερο. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Το ελληνικό κοινό μάλιστα, έχει αποδειχθεί αρκετά δεκτικό στους πειραματισμούς μου, που προσπαθούν να συνδυάζουν την πρωτοτυπία με τη διαχρονικότητα.

Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

– Πού μπορεί κάποιος να βρει τα κοσμήματα σου;

Με το εργαστήρι να στεγάζεται στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, Λ. Πλαπούτα 18Α, τα χειροποίητα κοσμήματα The Penguin αυτή τη στιγμή έχουν παρουσία σε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και αρκετά του εξωτερικού. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ελπίζω να είναι έτοιμο και το Etsy Shop μας. Στην ιστοσελίδα www.thepenguin.biz, μπορεί να βρει κανείς όλες τις συλλογές μας συγκεντρωμένες, όπως επίσης μπορεί να μας ακολουθήσει σε Facebook, Instagram, YouTube και Google+ για πολλές εκπλήξεις και δώρα!

– Σχέδια για το μέλλον;

Σίγουρα υπάρχουν όνειρα πολλά. Ελπίζω σύντομα, να πραγματοποιηθούν. Το μόνο βέβαιο είναι πάντως πως θα το μάθετε πρώτοι στους λογαριασμούς μας στα Social Media!

 

* Περισσότερες φωτογραφίες από τις δημιουργίες The Penguin μπορείς να δεις εδώ: http://www.thepenguin.biz/


Momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog

Υς: Τα κοσμήματα της τελευταίας φωτογραφίας μπαίνουν σε διαγωνισμό για όλες τις φίλες. Τα βήματα είναι απλά και μπορείς να τα δεις εδώ: https://instagram.com/p/BZQXys0jeku/

Καλή επιτυχία!

Translate »

Pin It on Pinterest