Αν είσαι λάτρης των γλυκών, αν δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα αφράτο κουλουράκι ή ένα κομμάτι σοκολάτας, κι αν κοινώς είσαι γλυκατζού, τότε με καταλαβαίνεις!
Όσο κι αν προσπαθώ να τα κόψω τελείως, έρχεται εκείνη η στιγμή που θα λυγίσω στη θέα ενός λαχταριστού γλυκού. Παρ´ όλα αυτά, επειδή είμαι και οπαδός της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, έχω κόψει τη ζάχαρη και έχω “συμμαχήσει“ με τη στέβια.
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τη διαφορά. Μου δίνει τη γλυκύτητα που χρειάζομαι και το σπουδαιότερο; Λιγότερες θερμίδες. Στην αρχή η χρήση της περιοριζόταν από μέρους μου μόνο στα ροφήματα, αλλά τελευταία έχω αρχίσει να φτιάχνω και γλυκά με στέβια. Δεν ξέρω εάν πλέον τα έχω συνηθίσει, αλλά μπορώ να πω ότι μου αρέσουν περισσότερο σε σχέση με αυτά που περιέχουν λευκή ζάχαρη.
Φυσικά τα κουλουράκια που συνοδεύουν πάντα τον καφέ μου είναι τα αγαπημένα μου. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σου την συνταγή σε μια ένδειξη «ευγνωμοσύνης» προς το προϊόν που μου χαρίζει γλυκές απολαύσεις χωρίς να μου δημιουργεί τύψεις!
Παρακάτω σου γράφω τα υλικά που θα χρειαστείς και τις οδηγίες παρασκευής.
* Περισσότερες συνταγές με το γλυκαντικό στέβια μπορείς να βρεις εδώ.
Κουλουράκια πορτοκαλιού με στέβια
Υλικά
* 200 γρ. βούτυρο * 100 γρ. Sweet and Balance γλυκαντικό από εκχύλισμα φυτού στέβια σε σκόνη * 4 αυγά * 2 βανίλιες * 25 γρ. baking powder * ξύσμα από 3 πορτοκάλια * 1/2 κιλό αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις * 1 αυγό για την επάλειψη
Εκτέλεση
1) Βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το γλυκαντικό από εκχύλισμα φυτού στέβια στο μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. 2) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το baking powder και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά. 4) Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τελείως το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε να ζυμωθούν για 3-4 λεπτά. 5) Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 6) Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα κουλουράκια. 7) Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό. 8) Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 18oC, μέχρι να χρυσίσουν.
Καλή επιτυχία!
* Περισσότερες συνταγές με το γλυκαντικό στέβια μπορείς να βρεις εδώ.