Η αλήθεια είναι ότι η bucket bag ή -εν ελληνιστί – πουγκί έχει μακρά πορεία στην ιστορία της μόδας. Το σχήμα του πουγκιού σε τσάντα δημιουργήθηκε από την ανάγκη του Gaston Louis Vuitton, όπου αναζητούσε μια χρηστική τσάντα για να μεταφέρει τις σαμπάνιες του χωρίς να σπάνε τα μπουκάλια. Έτσι, το 1932 ο Vuitton δημιουργεί την Noe, την πρώτη bucket bag!
Με την πάροδο των χρόνων, την ιδέα του Vuitton εξέλιξαν κι άλλοι σχεδιαστές με αποτέλεσμα το πουγκί να κερδίσει επάξια μια θέση στα βασικά αξεσουάρ μόδας.
Αν και ουσιαστικά δεν έχει φύγει ποτέ από την αγορά των αξεσουάρ, υπάρχουν κάποιες χρονιές που η τάση γίνεται πιο δυνατή και προτείνεται εντονότερα από τις fashionistas της υφηλίου.
Έτσι κι αυτό το καλοκαίρι η bucket bag επανέρχεται δυναμικά με το ευρύχωρο σχήμα, αλλά και με έντονα, υπέροχα, καλοκαιρινά χρώματα!
Η πρόταση μου είναι εάν είναι να πάρεις μια bucket bag, αγόρασε μια σε έντονο χρώμα, όπως πορτοκαλί, κίτρινο ή κόκκινο. Θα ξεφύγεις από τις κλασικές αποχρώσεις και θα αναδείξει απίστευτα οποιοδήποτε λουκ σου. Εξάλλου το καλοκαίρι θέλει χρώμα!

* η bucket bag στις φωτογραφίες είναι από την εταιρεία styleversa

Translate »

Pin It on Pinterest