Τα cut outs, τα ρούχα δηλαδή με κοψίματα που αποκαλύπτουν συνήθως κοιλιά, πλάτη ή πλευρά, αν και επανεμφανίστηκαν δειλά την τελευταία διετία, έχουν αυτό το καλοκαίρι την τιμητική τους.  Μπαίνουν – ή μάλλον βγαίνουν – σε φορέματα, τοπς, ολόσωμες φόρμες μέχρι και ολόσωμα μαγιό κάνοντας τα looks πιο ενδιαφέροντα.

Βέβαια τα cut out dresses δεν τα βλέπουμε για πρώτη φορά στον χώρο της μόδας. Από την δεκαετία των ´30s έχουμε δείγματα υπέροχων φορεμάτων με σκισίματα, ενώ και στα ´60s είχαν κάνει θραύση με όλα τα fashion icons της δεκαετίας να ασπάζονται την τότε τάση. Τι τα κάνει τόσο αρεστά; Το ότι δείχνουν γυμνό χωρίς να είναι γυμνό. Δείχνουν σεξι ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μάξι φόρεμα.


Διάσημες γυναίκες από το χώρο του σινεμά και της μόδας οφείλουν λίγο από την επιτυχία τους στις cut outs επιλογές τους. Από τις πιο διάσημες κι ίσως πρωτοπόρος σε ότι αφορά την τόλμη της στο στυλ ήταν η Bette Davis, μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στην ιστορία του σινεμά.
Bette Davis 1933 Photograph by Everett, Fine Art America

To 1960 η Diana Rigg ενσαρκώνοντας την Emma Peel στη σειρά The Avengers φορούσε μια ολόσωμη cut out jumpsuit

H Julia Roberts το 1990 έκανε την εμφάνιση της στην ταινία που την έκανε διάσημη, Pretty Woman, φορώντας το αποκαλυπτικότατο cut dress, το οποίο την επόμενη μέρα προσπαθούσε να κρύψει.

Η Nicole Richie στα American Music Awards έκανε αξέχαστη εμφάνιση το 2013 με το dramatic cut out dress του Emilio Pucci.

Πριν δυο χρόνια, το 2020, την επανεμφάνιση των cut outs «παρουσίασε» η Gigi Hadid με εντυπωσιακό φόρεμα Versace

 

Translate »

Pin It on Pinterest