Λόγω του εντυπωσιακού και γυαλιστερού υλικού του αγαπήθηκε πολύ από costume designers, αλλά και ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας. Ο λόγος για το vinyl, που έρχεται να διεκδικήσει μια θέση δίπλα στο leather και το denim, ως ένα υλικό που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, υποδήματα, αλλά και αξεσουάρ.

Αν και τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν δειλά στα fashion shows, φέτος μιλάμε για δυνατή επάνοδο!

Brands όπως Versace, Anthony Vaccarello, αλλά και εταιρείες με πιο προσιτές (από άποψη τιμής) συλλογές, όπως Assos, Zara, Top Shop, Pull & Bear, Stradivarius, H & M, Boohoo έχουν εντάξει στις κολεξιόν τους εντυπωσιακά κομμάτια από vinyl. 

Το γυαλιστερό υλικό αρχίζει να καθιερώνεται, όχι μόνο σε high tech looks, αλλά και σε πιο καθημερινά outfit. Εάν δεν είσαι από εκείνες που το αγαπούν στα ρούχα, μπορείς να το προσθέσεις στο στυλ σου με  ένα ωραίο μποτάκι ή μια τσάντα από vinyl.

Για την ιστορία το vinyl πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα του 1960 από τους σχεδιαστές Ande Courreger, Pierre Gardin και Paco Rabanne. Οι ίδιοι κάνοντας τη δική τους καλλιτεχνική επανάσταση, δημιούργησαν συλλογές με πιο φουτουριστική διάθεση και έγραψαν ιστορία. Το υλικό αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του θεάματος και χρησιμοποιήθηκε σε ταινίες και σειρές της εποχής.

Τη δεκαετία του 1990 επανεμφανίστηκε με αγοραστικό κοινό κυρίως τραγουδιστές που επιδίωκαν να κλέψουν κάτι από τη δόξα των σταρ των  ´60s. Χαρακτηριστική και αξέχαστη υπήρξε η καμπάνια του οίκου Versace το 1994, που έντυσε τα διάσημα μοντέλα της εποχή Nadja Auermann, Stephanie Seymour, Claudia Shiffer, Cindy Crawford και Christy Turlington με vinyl κομμάτια.

Επάνοδος στο σήμερα, όπου η τάση βρίσκει θερμούς υποστηρικτές. Από τις celebrities που πρωτοφόρεσαν ρούχα σε vinyl είναι η Bella Hadid, Alexa Chung, Elle Mac Pherson, Kendal Jenner κ.α. Θα είσαι η επόμενη;

Stand studio Copenhagen Vogue
Richard Avedon for Versace 1994

  1960 vinyl collection by Pierre Gardin 

Vinyl Coat by Odysseus Svuota

Translate »

Pin It on Pinterest