Υπάρχουν πολλών ειδών επιχειρηματίες. Υπάρχουν αυτοί που στοχεύουν αποκλειστικά στο κέρδος, αυτοί που ξεκινούν με πολλά όνειρα και στην πορεία λόγω συνθηκών ή οικονομικών πιέσεων αλλάζουν και εκείνοι που είναι καθαροί οραματιστές και επιμένουν στον αρχικό τους στόχο μη υπολογίζοντας το χρόνο και το κόστος που θυσιάζουν. Σε αυτή την τρίτη κατηγορία ανήκει και το ζεύγος Κουτσιανά, ο Νίκος και η Νίκη της Apivita, δύο παλιοί φαρμακοποιοί που αγαπούν πολύ και σέβονται την ελληνική ιστορία και παράδοση. Ναι, δεν θυμάμαι καμία φορά που να επισκέφτηκα τον Νίκο Κουτσιανά για συνέντευξη και να μην μου ανέφερε τον Ιπποκράτη, να μη μου έδειξε περήφανος τους πίνακες του και να μην μου μίλησε για τις ιδιότητες του μελιού. Ναι, μεταξύ οικονομικών αποτελεσμάτων, τζίρων και επενδύσεων ο Νίκος Κουτσιανάς μιλούσε για αρχαίους Ελληνες ιστορικούς και για τη σπουδαία κληρονομιά που μας άφησαν… Κι όλα αυτά που τόσα χρόνια αγαπούσε τα στέγασε μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, σε ένα εκπληκτικό κτίριο, 6 επιπέδων παρακαλώ, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος 6.
Εκεί, βρεθήκαμε σήμερα οι δύο Blablas για να δούμε από κοντά τον καλαίσθητο αυτό χώρο, του οποίου ο σχεδιασμός αποτελεί την υλική απεικόνιση της φιλοσοφίας του brand Apivita. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό concept store, που διαθέτει όλα τα προιόντα της μάρκας, εργαστήριο για να κατασκευάσει κάποιος την προσωπική του κρέμα με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας του, bar με χυμούς φυσικούς εκπληκτικών μίξεων, αίθουσα συγκεντρώσεων και σεμιναρίων, κομμωτήριο (φυσικά με προιόντα αποκλειστικά Apivita) και χώρο spa για θεραπείες αναζωογόνησης προσώπου και σώματος.
Στο concept store της Apivita υπάρχουν διαθέσιμα τραπεζάκια με tablets, όπου κάποιος μπορεί να επισκεφτεί, να απολαύσει τον άκρως υγιεινό χυμό του και να σερφάρει ελεύθερα στο Internet… κι επειδή στις λεπτομέρειες κρίνονται τα αποτελέσματα, θα αναφερθώ σε μικρά στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση. Στην είσοδο υπάρχει μία σιδερένια επιφάνεια με γλυπτά μέλισσες, ένα από τα βασικά στοιχεία των προιόντων. Το πάτωμα έχει πλακάκι σε σχέδιο που θυμίζει αρχαία αυλή. Στο ισόγειο υπάρχει ένα γλυπτό δέντρο ελιάς που η κορυφή του περνάει το αίθριο και φτάνει στον 1ο όροφο. Στο χώρο του spa οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από ξύλα σε διάταξη που θυμίζουν κυψέλες. Παντού στους τοίχους υπάρχουν γραμμένες φιλοσοφικές ρήσεις, αλλά και πίνακες ζωγραφικής με δέντρα ελιάς.
Καθώς φεύγαμε μας δώρισαν μία πάνινη τσάντα που γράφει Honey is a source of life! Put it in your life… and your bag everyday! Mέσα στην τσάντα υπήρχε ένα γλαστράκι με ελληνικό φυτό, καθώς κι ένα στικ με ξύλινο περίβλημα!
Ευχαριστούμε πολύ Apivita!

Translate »

Pin It on Pinterest