Μου αρέσουν τα μικρά καταλύματα που έχουν φτιαχτεί με το μεράκι κάποιου που ονειρευόταν να γίνει ξενοδόχος. Αντιθέτως, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που τάζουν το <all inclusive> δεν είναι το καλύτερο μου… Κάτι όμως η παρέα, κάτι ο μικρός που ήθελε να είναι με τους φίλους του και ονειρευόταν πισίνες και νεροτσουλήθρες, έγινε το ατόπημα και κλείσαμε για λίγες μέρες στην Κυλλήνη. Μία μέρα πριν αναχωρήσουμε μιλάω στο τηλέφωνο με τη φίλη μου την Ελένη <καλή διαμονή στη μονάδα εκπάχυνσης> μου λέει. Αμάν, σκέφτομαι, μόνο θα τρώω; Nεροτσουλήθρες δεν κάνω, τις πισίνες δεν τις συμπαθώ, η ακτή δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο (ειδικά αν έχεις μόλις γυρίσει από τις παραλίες της Καρπάθου) το βιβλίο που διαβάζω βρίσκεται στη μέση και δεν έχω προλάβει να αγοράσω άλλο, τι θα κάνω τόσες μέρες; Αναθάρρησα σκεπτόμενη ότι θα είμαστε τόσοι φίλοι μαζί, οπότε αν έχεις καλή παρέα περνάς παντού ωραία. Σωστά; Σωστά.
Τέσσερις μέρες μετά, έχω να σημειώσω τα εξής: Το all inclusive είναι σχετικό γιατί δεν μπορεί σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο, που σου υπόσχεται παροχές (επιτρέψτε μου) με το τσουβάλι να μην υπάρχει internet. Για να ακροβολογώ, internet υπάρχει μόνο στο χώρο της reception κι εκεί κάποιες ώρες η σύνδεση γίνεται με δυσκολία, γιατί μαζεύονται όλοι, σαν τους στερημένους αλκοολικούς, για να δικτυωθούν με αποτέλεσμα το σήμα να είναι ασθενές. Μέσα σε όλους τους στερημένους κι εγώ να προσπαθώ να πιάσω σήμα. Αδύνατον! Χθες βράδυ για να τα καταφέρω κάθησα στο χώρο της reception στη 1.00 το βράδυ.
Σήμερα το πρωί γράφω με υπόκρουση το πρόγραμμα του επίσης -μετά δυσκολίας- καλωδιωμένου φιλόλογου καθηγητή. Κανονίζει τις ώρες μαθημάτων του για τον Σεπτέμβριο. Εχω μάθει όλο το πρόγραμμα απ΄ έξω, τόσες φορές που το έχει πει και φωνάζει κιόλας (φαίνεται έχει συνηθίσει να μιλάει δυνατά για να τον ακούνε οι μαθητές του). 
Η παραλία όπως ανέφερα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά οι χώροι είναι όλοι περιποιημένοι και στα δωμάτια (επίσης δεν είδα κάτι ξεχωριστό) η καθαριότητα όμως είναι εξαιρετική έως υπερβολική (αλλάζουν τις πετσέτες και εφοδιάζουν το ψυγειάκι με νερά 3 φορές την ημέρα!)
Το προσωπικό είναι επίσης άψογο και προσφέρουν συνεχώς σε όλους τα πάντα. Στους μπουφέδες μπορείς να βρείς ότι φαγητό και ότι γλυκό θέλεις σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Τώρα αν είσαι και λίγο επιρρεπής αυτό είναι επικίνδυνο γιατί κινδυνεύεις να γυρίσεις χαλαρά συν 10 κιλά!
Στους χώρους υπάρχει σπα (με το αζημείωτο) και γυμναστήριο (μέσα στις παροχές). Οπότε για να κάψουμε ότι τρώμε όλη την υπόλοιπη μέρα μαζευόμαστε όλες οι γυναίκες (οι άντρες δεν έχουν συγκινηθεί ακόμα) και πάμε και κάνουμε λίγο διάδρομο (περπάτημα μην φανταστείτε) για να μην έχουμε πολλές τύψεις για τη μετέπειτα κατανάλωση.
Τα βράδια διοργανώνουν διάφορα event (που απευθύνονται κυρίως σε ξένο τουρισμό). Θέατρα που παντρεύουν παραδόσεις, πάρτι στην παραλία, μουσικοχορευτικά shows που ενθουσιάζουν τα παιδάκια κ.α. Εν κατακλείδι, η πρόταση γι΄ αυτούς τους χώρους είναι μόνο να έχετε παιδιά.       

Translate »

Pin It on Pinterest