Μου αρέσουν τα δερμοκαλλυντικά, ξέρετε αυτά που βρίσκονται στο χώρο του φαρμακείου και στοχεύουν αποκλειστικά στην περιποίηση της επιδερμίδας. Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν, μία από τις αγαπημένες μου μάρκες είναι τα Roger Gallet. Το brand έχει αρώματα, σαπούνια, αρωματικά νερά, κρέμες και λάδια σώματος που σου χαρίζουν μία αίσθηση καθαριότητας που διαρκεί. Συνολικά κυκλοφορούν 25 διαφορετικά αρώματα που το καθένα έχει τη δική του σειρά για τον καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Οπως καταλαβαίνετε η Roger Gallet έχει αναγάγει το μπάνιο σε μία ευχάριστη ιεροτελεστία! Με αφορμή λοιπόν τα νέα μου αποκτήματα (body lotion και άρωμα fleur d osmanthus) σκέφτηκα να κάνω ένα σύντομο αφιέρωμα στη μάρκα, φόρο τιμής για όλα τα καλούδια που κατά καιρούς χρησιμοποιώ.
Η ιστορία των Roger Gallet ξεκινάει το 1806 από τον Jean Marine Farina, ο οποίος δημιούργησε μία επιτυχημένη σειρά αρωμάτων, βασισμένη σε μία φόρμουλα του 1700 που είχε <κληρονομήσει> από τη θεία του Johann Maria Farina. Το 1862 ο Jean πούλησε τη σειρά στους Charles Armand Roger και Charles Martial Gallet, τους μετέπειτα ιδρυτές δηλαδή της μεγάλης φίρμας.
Με την είσοδο του 21ου αιώνα η εταιρεία προχώρησε στο λανσάρισμα αρωμάτων, βασισμένα αποκλειστικά σε φυτά και αιθέρια έλαια. Ετσι, σήμερα έχει μία μεγάλη αρωματική γκάμα και ένα επιτελείο κορυφαίων αρωματοποιών, μεταξύ των οποίων ο Alberto Morillas και ο Philippe Romano. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παλαιότερη αρωματική έκδοση που κυκλοφορεί είναι του 1806 και η νεώτερη του 2014, αφού κάθε χρόνο τα εργαστήρια των Roger Gallet δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να μας χαρίσουν κάτι καινούριο.     

        

Translate »

Pin It on Pinterest