Διάσημες προσωπικότητες που ξεχώρησαν σε διαφορετικούς τομείς κι όμως έχουν όλοι τους ένα κοινό σημείο. Ποιό; Εχουν όλοι στο ξεκίνημα τους διωχτεί για ανεπάρκεια ταλέντου. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το “αν δεν αποτύχεις δεν θα προσπαθήσεις ποτέ για κάτι καινούριο” αλλά επηρεασμένη από την προχθεσινή ανάρτηση με τον κανόνα των 10.000 ωρών, βρήκα διάσημες αποτυχίες που αποτελούν τρανταχτή απόδειξη ότι ακόμα κι αν “πέσουμε” μπορούμε να ξανασηκωθούμε και να τα καταφέρουμε!  
  Θα ξεκινήσω με μία αγαπημένη μου, την παγκοσμίου φήμης παρουσιάστρια Oprah Winfrey, η οποία διώχτηκε κακήν κακώς από την πρώτη της δουλειά όπου έκανε δελτίο ειδήσεων γιατί… ήταν ακατάλληλη για τηλεόραση! 
Για τους οπαδούς του μπάσκετ σας έχω τον σούπερ αθλητή, Michael Jordan, τον οποίο είχαν κόψει από τη σχολική ομάδα του μπάσκετ και εκείνος είχε κλειστεί για μέρες στο δωμάτιο του και έκλαιγε. 
Ο ζάμπλουτος Steve Jobs, πρόεδρος της Apple, διώχτηκε σε ηλικία 30 ετών, κατεστραμένος και καταθλιπτικός,  από την πρώτη εταιρεία όπου εργαζόταν. 
Ο άνθρωπος που έκανε πολλά παιδιά να ονειρεύονται, ο Walt Disney απολύθηκε από την εφημερίδα όπου εργαζόταν λόγω έλλειψης φαντασίας και αδυναμίας να βρει αυθεντικές ειδήσεις για ρεπορτάζ. 
Το πιο διάσημο μουσικό συγκρότημα που έχει περάσει ποτέ από την ιστορία, οι Beatles, απορρίφθηκαν από την Decca Recording Studios με την αιτιολογία ότι ο ήχος της μουσικής τους είναι κακός και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν μέλλον στη βιομηχανία του θεάματος. 
Ο πολυτάλαντος Eminem πέρασε δύσκολη και σκοτεινή εφηβεία με πολλές ουσίες, περίεργες παρέες και έχοντας στο ιστορικό του μία ανεπιτυχή απόπειρα αυτοκτονίας. 
 Οσο για τον Albert Einstein, τη μεγαλύτερη ιδιοφυία του 20ου αιώνα στο χώρο της επιστήμης,  η απόρριψη ήρθε πολύ νωρίς από τους γύρω του. Πρωτομίλησε σε ηλικία 4 ετών και η δασκάλα του έλεγε ότι αυτό το παιδί δεν θα μπορέσει να καταφέρει πολλά στην ζωή του!      
     
Translate »

Pin It on Pinterest