Σύγχρονο, κοσμοπολίτικο και εξευρωπαϊσμένο το Ντουμπάι είναι αναμφισβήτητα -μέχρι στιγμής- η πιο μοντέρνα πόλη της Ανατολής. Χρειαστήκαμε 1,5 ώρα για να φτάσουμε οδικώς από το Αμπου Ντάμπι στο Ντουμπάι και να περάσουμε μέσα από την πύλη της πόλης που σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή που βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Σειχ Ζάιντ αποκαλείται το Μανχάταν της Ανατολής. Παντού υπάρχουν γιγάντιοι ουρανοξύστες, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που λειτουργούν σαν μικρές περιοχές, αφού καθένας απ΄ αυτούς είναι εξοπλισμένος με super market, γυμναστήριο, σπα κ.λ.π., προκειμένου να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των ενοίκων. Στο Ντουμπάι θα δεις ή ουρανοξύστες ή επαύλεις, τίποτα άλλο! Μία πόλη που κατασκευάστηκε, μέσα σε λίγα χρόνια, από το πουθενά, επιδεικνύει τα στολίδια της που δεν είναι άλλα από τα πολύ μοντέρνα κτίρια της. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι είναι καταπληκτικά. Φυσικά, το πιο διάσημο είναι το Μπουρζ Χαλίφα, το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο με ύψος 828 μέτρα.
Πολύ γνωστό είναι και το ξενοδοχείο Μπουρζ Αλ Αράμπ, το οποίο δυστυχώς είδαμε μόνο από μακριά γιατί δεν επιτρέπουν την είσοδο εάν δεν έχεις κάνει κράτηση.  

Η βόλτα στη νήσο Παλμ Τζουμέιρα είναι επίσης αξιοσημείωτη. Πρόκειται για την τεχνητή νήσο που είναι φτιαγμένη σαν φοίνικας. Πανάκριβες κατοικίες έχουν κτιστεί κατά μήκος της παραλιακής περιοχής, οι περισσότερες εκ των οποίων ανήκουν σε διάσημους σταρ του Χόλιγουντ ή σε ζάμπλουτους Αραβες.
Στη μαρίνα της πόλης έχει πολύ ωραία εστιατόρια και καφέ, όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα προς τον ποταμό που διασχίζει την περιοχή. 
Στο Ντουμπάι υπάρχουν δύο ενυδρεία. Το ένα βρίσκεται μέσα στο Dubai Mall και το άλλο είναι μέσα στο Atlantis Hotel. Το δεύτερο είναι μεγαλύτερο και αξίζει να το επισκεφτείτε γιατί έχει κάποια ιδιαίτερα ψάρια.  
Η επίσκεψη στο Ντουμπάι θα ήταν λειψή εάν δεν πηγαίναμε στην περιοχή Creek, όπου βρίσκονται οι αγορές του χρυσού, του μεταξιού και των μπαχαρικών. Καταλήξαμε στην αγορά του χρυσού. Η περιοχή μου θύμισε τα μαγαζάκια στο Μοναστηράκι με τη διαφορά ότι η πραμάτεια των Αράβων είναι αληθινό χρυσό και μεγάλα μαύρα και λευκά διαμάντια. Οπως σε όλες τις αγορές μπορείς να παίξεις το παιχνίδι του παζαρέματος, αλλά όσο και να παζαρέψεις οι τιμές στα διαμάντια είναι υψηλές. Τα κοσμήματα τους είναι τεράστια γιατί αυτό θεωρούν καλαίσθητο.    
Κατά τις απογευματινές ώρες επισκεφτήκαμε το Dubai Mall. Δεν έχει καμμία σχέση με τα εμπορικά κέντρα της Ελλάδας. Το Dubai Mall δεν μπορείς να το γυρίσεις ολόκληρο, όχι σε ένα απόγευμα, αλλά ούτε σε μία μέρα. Είναι από μόνο του σαν μία μικρή πόλη. Εκτός από το ενυδρείο έχει παγοδρόμιο, εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Είμαι βέβαιη ότι έχει και άλλα που δεν είδα. Το καλό με τα εμπορικά κέντρα εκεί είναι ότι τα καταστήματα είναι χωρισμένα σε περιοχές ανά κατηγορία. Δηλαδή περιοχή παιδιού, σπιτιού, καλλυντικών, αντρικών ειδών, γυναικείων, σπορ ένδυση κ.λ.π. Οπότε αναλόγως με το τι σε ενδιαφέρει ακολουθείς την περιοχή. Τα καταστήματα τους είναι πολύ εντυπωσιακά.    
Οταν νύχτωσε καθήσαμε για ποτό και απολαύσαμε από ψηλά τη θέα της πόλης. Φωτισμένη, υπέρλαμπρη, γεμάτη με κόσμο που αδημονεί να χορτάσει την κάθε στιγμή και με τα συντριβάνια της να παίζουν, ανά μισάωρο στο ρυθμό της μουσικής, το Ντουμπάι είναι η άγρυπνη πόλη της Ανατολής. 
Translate »

Pin It on Pinterest