Το ξέρω ότι μία ταραχή θα την πάρετε με αυτό που θα διαβάσετε, αλλά οφείλω να σας το γράψω. Φταίει κι αυτή η θεά Φεβρούα που θέλει να αποβάλλουμε όλα τα περιττά που μας περιβάλλουν… 
Η είδηση ήρθε από τη βρετανική εφημερίδα Telegraph. Αγγλοι δερματολόγοι αποφάνθηκαν ότι η αλόγιστη χρήση κινητών και τάμπλετ κάνει κακό και στην επιδερμίδα και συγκεκριμμένα δημιουργεί χαλάρωση και ρυτίδες στα μάγουλα, στο κάτω μέρος του προσώπου και το λαιμό! Αυτή την καθόλου ωραία ανακοίνωση έκανε ο δερματολόγος Κρίστοφερ Ρόουλαντ, επικεφαλής στην Κλινική του Λονδίνου, ο οποίος επισήμανε ότι οι ηλικίες μεταξύ 18-39 σκύβουν πάνω από τα τάμπλετ και τα κινητά τους περίπου 150 φορές την ημέρα. Αποτέλεσμα; Αύξηση ρυτίδων σε περιοχές που λογικά θα εμφανίζονταν προς το τέλος της μέσης ηλικίας. Κάτι μου λέει ότι θα αρχίσουν να βγαίνουν εξειδικευμένες κρέμες για τη χαλάρωση των σημείων που προκαλούν τα smartphones. Μέχρι τότε όμως μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο τους δεσμούς με το κινητό μας; Δεν λέω να μην το σηκώσουμε εάν μας καλέσουν, αλλά σίγουρα δεν θα πέσει το γεφύρι της Αρτας (μεγάλη κουβέντα μη λες) αν το αφήσουμε για λίγο στην άκρη. Τι θα συμβεί αν πούμε για λίγες ώρες όχι στη συνεχή <καλωδίωση> με τα facebook, instagram, pinterest, twitter και όλα όσα μας δημιουργούν σχέση εξάρτησης; Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα βρούμε χρόνο να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας και σε άλλα πράγματα. Θα κανονίσουμε να δούμε φίλους από κοντά, να κοιτάξουμε τους διπλανούς μας στα μάτια, να τελειώσουμε εκείνο το βιβλίο που διαβάζουμε offline, να ζωγραφίσουμε τον πίνακα που έχει μείνει στη μέση, να ολοκληρώσουμε γρηγορότερα τη δουλειά μας και να προγραμματίσουμε νέα,  μη <καλωδιωμένα> σχέδια. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν πάνσοφοι. Ελεγαν <παν μέτρον άριστον> και εκεί βρισκόταν το κλειδί για όλες τους τις λύσεις. Ναι στην ηλεκτρονική ενημέρωση, αλλά με μέτρο! 
 
Υ.Σ. Τώρα πάλι, αν με δείτε πουθενά να κρατώ το κινητό στην ίδια ευθεία του οπτικού μου πεδίου, μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα ότι έχω μυωπία. Οχι δεν έχω (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), απλά παίρνω μέτρα <αντιρυτίδωσης!!!)                 
 
Translate »

Pin It on Pinterest