Τελευταία έχω πάθει ένα είδος εξάρτησης από τα μάνγκο. Μου αρέσουν πάρα πολύ και αντικαθιστούν συχνά την ανάγκη μου για γλυκό. Επιπλέον κέρδος; Είναι πολύ υγιεινά, θρεπτικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε λιπαρά και με λίγες θερμίδες. 
Το μάνγκο θεωρείται από τα πιο οφέλιμα εξωτικά φρούτα γιατί περιέχει βιταμίνη C και A, που σημαίνει ότι προσφέρει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα η βιταμίνη C βοηθάει στο σχηματισμό γλυκογόνου και στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη Α συμβάλλει στην αύξηση των οστών και στη διατήρηση της καλής όρασης. Το πεντανόστιμο αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε ένα ένζυμο που περιορίζει τη δυσκοιλιότητα και τη σπαστική κολίτιδα. Λένε ότι ένα μάνγκο την ημέρα καλύπτει το 40% των αναγκών μας σε φυτικές ίνες και συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του εντέρου. 
Πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωμένο γιαούρτι με γεύση μάνγκο
Θα χρειαστείτε: 1 μάνγκο, 200 gr. γιαούρτι Total 2%, ένα κουταλάκι μέλι και λίγους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας. 
Καθαρίζετε το μάνγκο, το κόβετε κομματάκια και το χτυπάτε στο multi. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα. Βάζετε το μπολάκι για 20 λεπτά στην κατάψυξη και όταν το βγάλετε, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς. Επίσης, μπορείτε να το απολαύσετε και σαν μους παραλείποντας το χρόνο στην κατάψυξη. (Σσσ το κάνω συχνά) 
Ενας άλλος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τα κομμένα κομματάκια του μάνγκο κατευθείαν στην κατάψυξη και να τα χτυπήσετε με το γιαούρτι στο multi, αφού έχουν παγώσει. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. 
Στις φωτογραφίες που έχω αναρτήσει, πρόσθεσα αμύγδαλα, cranberries και goji berries. Πως σας φαίνετε;   
Translate »

Pin It on Pinterest