Πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασες με την ψυχή σου, ευχαριστήθηκες μία αστεία εξιστόρηση ή απόλαυσες πραγματικά μία κουβέντα; Μεγαλώνοντας χάνουμε τον αυθορμητισμό μας και εγκαταλείπουμε συνήθειες που μας δίνουν χαρά. Κι όμως όλα αυτά τα μικρά και ασήμαντα που θεωρούμε χάσιμο χρόνου, είναι αυτά που μας δίνουν ζωή, μας ανανεώνουν εσωτερικά και μας χαρίζουν μία πηγαία ικανοποίηση.
Το να είναι κανείς χαρούμενος είναι θέμα επιλογής, στάση ζωής που αποκτιέται με το χρόνο. Οταν ένας άνθρωπος γελάει δεν σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένος από προβλήματα, σημαίνει ότι έχει επιλέξει να τα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και χιούμορ. Σε αυτή την περίπτωση ειδικά, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
– Επικεντρώσου σε ό,τι σε ευχαριστεί. Μπορεί να είναι η δουλειά, ένα βιβλίο, μία ταινία, μία βόλτα στην εξοχή, ένα καλό γεύμα ή ένα φλυτζάνι καφέ με μία φίλη. Προγραμμάτισέ το, ώστε να το κάνεις.
– Πλαισιώσου από ανθρώπους που σου δίνουν χαρά. Διάλεξε άτομα με τα οποία έχεις κοινά ενδιαφέροντα και αφιέρωσε περισσότερο χρόνο μαζί τους. Κάνε αληθινές και δυνατές φιλίες. Είναι το καλύτερο φάρμακο για όλη σου τη ζωή.
– Δώσε ότι μπορείς γιατί πολύ απλά όταν δίνεις παίρνεις χαρά. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να προσφέρεις κάτι. Χάρισε βιβλία που έχεις διαβάσει σε δανειστική βιβλιοθήκη, μάζεψε παλιά παιχνίδια και πρόσφερέ τα σε κέντρα παιδιού, αγόρασε λίγα τρόφιμα σε μία οικογένεια που ξέρεις ότι περνάει δύσκολα ή δώσε το μπλουζάκι που έχεις βαρεθεί να φοράς στη φίλη σου που δεν έχει σταματήσει να σου λέει πόσο ωραίο είναι. Η κλασική αμερικάνικη φράση <Το σκουπίδι το δικό σου, είναι θησαυρός για κάποιον άλλον> ισχύει.
– Αναγνώρισε αυτά που έχεις. Πολλές φορές ξεχνάμε να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε και μπαίνουμε σε μία κούρσα απληστίας, ζητώντας συνεχώς περισσότερα. Πάρε μία βαθιά ανάσα και κοίτα γύρω σου αυτά που έχεις κατακτήσει, ενώ άλλοι ακόμα παλεύουν να αποκτήσουν.
– Ζήσε τη ζωή που θέλεις στο πλαίσιο που μπορείς! Πώς; Ξεκίνησε βάζοντας μικρούς στόχους, ώστε στην πορεία να φτάσεις τους μεγάλους. Για να τους πετύχεις χρειάζεται υπομονή, προσπάθεια και συνέπεια. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ακόμα κι αυτοί που έχουν τα πολλά, κοπιάζουν για να τα συντηρήσουν. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα δεις κάποιον πετυχημένο να περνάει από μπροστά σου, μη βιαστείς να σχολιάσεις ότι τα βρήκε όλα έτοιμα. Κάτι σωστό κάνει και τα διατηρεί…
     
Outfit φωτογραφίας: skirt and top:zara, sunglasses: rayban, necklace: h & m, bracelet: self handmade, flash tattoo. 
     

Translate »

Pin It on Pinterest