Πέρυσι τέτοια εποχή ο γιος μου, επιστρέφοντας από το σχολείο μου έκανε την παρακάτω ερώτηση: <Μαμά είναι αλήθεια ότι τα ωραία μάτια μπαίνουν σε βιτρίνα;>  
Τι είχε συμβεί…

Η Μαρία, ένα κοριτσάκι από την τάξη του, πήγε στο σχολείο με γυαλιά. Τα παιδιά άρχισαν να την κοιτούν εξεταστικά, όμως πριν προλάβουν να σχολιάσουν οτιδήποτε, η δασκάλα είπε: <Μαρία μου, το ήξερα ότι θα βάλεις γυαλάκια γιατί τα ωραία μάτια θέλουν τη βιτρίνα τους!> Η Μαρία από εκεί που ήταν κατσουφιασμένη (περιγραφή γιού μου) ανέβηκε αυτομάτως 10 πόντους στα μάτια των συμμαθητών της και η δασκάλα ανέβηκε, για την αντιμετώπιση της, στα δικά μου!

 Αυτή την ιστορία θυμήθηκα χθες, κάνοντας μία μικρή έρευνα αγοράς… Η έμπειρη εκπαιδευτικός χρειάζεται για τη σωστή αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, αλλά ακόμα περισσότερο χρειάζεται το σωστό γυαλί στο κατάλληλο προσωπάκι. 

Οπως έμαθα, τα περισσότερα παιδικά γυαλιά οράσεως αποτελούν μικρογραφίες από τα αντίστοιχα μοντέλα ενηλίκων. Υπάρχει όμως μία εταιρεία, η Safilo, που έχει πρωτοτυπήσει σχεδιάζοντας γυαλιά οράσεως πάνω σε παιδικά προσωπάκια και σε παιδικά…χεράκια! Τι σημαίνει αυτό; Οι σκελετοί είναι πολύ ελαφριοί, εύκαμπτοι και χωρίς αιχμηρές επιφάνειες. Τα τραβάει;  Τα πετάει; Τα πατάει; (λέμε τώρα..) Τα Kids by Safilo είναι τόσο ανθεκτικά και τόσο ασφαλή που μοιάζουν με παιχνίδι.
Για το σχεδιασμό τους η Safilo συνεργάστηκε με την SIOP (Ιταλική Εταιρεία Παιδιατρικής Οφθαλμολογίας) και με την WSPOS (Παγκόσμια Εταιρεία Παιδιατρικής Οφθαλμολογίας και Στραβισμού). Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε. Επενδεδυμένα με μαλακό καουτσούκ στους εσωτερικούς βραχίονες και τη γέφυρα, είναι απίστευτα εύκαμπτα. Τα υλικά τους είναι βιο-συμβατά, υποαλλεργικά, μη τοξικά και πλενόμενα. Ιδανικά για παιδάκια ηλικίας από 0-8 ετών, κυκλοφορούν σε διάφορα χαρούμενα χρώματα. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών. 
     
Translate »

Pin It on Pinterest