Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας παρεξηγημένος. Κάποιοι τον μισούν και άλλοι τον λατρεύουν. Για κάποιους είναι ευκαιρία για νέα ξεκινήματα, ανανέωση και επαναφορά και για άλλους είναι ο μήνας που πρέπει να στριμωχτούν και πάλι στα γραφεία, στις υποχρεώσεις και στο σπίτι. Εχω φίλες που χαίρονται και φίλες που γκρινιάζουν… Για τις γκρινιάρες λοιπόν αποφάσισα να γράψω αυτό το θέμα για να δουν το μήνα αυτό σαν μία καλή αρχή για νέα ξεκινήματα και νέες συνήθειες! 
 Απώτερος στόχος; Να υπάρχει καλύτερη διάθεση όλη τη χρονιά και για πάντα! 
Γύρω μας κυκλοφορούν άνθρωποι θετικοί, αισιόδοξοι, ευχάριστοι και χαρούμενοι. Δεν έχουν γεννηθεί έτσι, έχουν όμως προσπαθήσει γι΄ αυτό. Πως; Με μικρές καθημερινές συνήθειες που στην πορεία γίνονται τρόπος ζωής. 
 Συγκέντρωσα λοιπόν όλα αυτά τα κολπάκια που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι και σας τα παρουσιάζω! 
 -Οι χαρούμενοι άνθρωποι ξυπνούν κάθε μέρα την ίδια ώρα. Επειδή το πρωινό ξύπνημα είναι λίγο βάρβαρο, φτιάξτε το με λίγη μουσική και ένα καλό πρωινό!
 
-Ζουν το παρόν χωρίς να σκέφτονται τα άσχημα του παρελθόντος, αλλά και χωρίς να δημιουργούν άγχη για το μέλλον.
 
-Συμπεριφέρονται σε όλους με ευγένεια και ειλικρίνεια. Οταν είσαι ευγενικός το μυαλό σου αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης που είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης σημαίνουν χαρά, αντιθέτως τα χαμηλά οδηγούν σε κατάθλιψη. 
-Δεν μιλούν ποτέ αρνητικά για άλλους, δεν συγκρίνουν τη ζωή τους με τη ζωή άλλων και το κυριότερο; Ξέρουν να συγχωρούν. 
– Επιδιώκουν να έχουν γύρω τους θετικούς ανθρώπους και χτίζουν σταθερές σχέσεις με οικογένεια και φίλους.  
 – Δεν στεναχωριούνται για μικροπράγματα και χρησιμοποιούν τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα σαν δοκιμασίες για να γίνουν καλύτεροι!
 -Η άσκηση είναι τρόπος ζωής για όλους τους χαρούμενους ανθρώπους. Οταν γυμνάζεσαι αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης, ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης και είσαι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!!! 
– Εκτιμούν όσα έχουν, ζουν απλά και λιτά και αδειάζουν συχνά τον προσωπικό τους χώρο από τα περιττά πράγματα. 
 
– Εχουν αποδεχτεί ότι στη ζωή κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. 
 -Κάνουν όνειρα και ταξιδεύουν όσο πιο συχνά μπορούν! Οταν ονειρεύεσαι σπρώχνεις το μυαλό σου σε καινούριες καταστάσεις, γίνεσαι πιο θετικός και έχεις διάθεση και δύναμη για σπουδαιότερα πράγματα. Οταν ταξιδεύεις ανανεώνεσαι εσωτερικά. Λένε ότι τα ταξίδια είναι το δεύτερο πράγμα, μετά τον έρωτα, που τονώνει τόσο πολύ τον άνθρωπο!   
Outfit φωτογραφίας: MaxandCo- dress, HM-panama hat    
 
Translate »

Pin It on Pinterest