Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου τις πέρασα με καλή παρέα στην Κρήτη. Δύο παραλίες ξεχώρισα και φυσικά δεν είμαι η μόνη, αφού είναι και οι δύο πολύ ξακουστές: Μπάλο και Ελαφονήσι. Για το Ελαφονήσι θα κάνω αναφορά σε επόμενη ανάρτηση.  
Για το Μπάλο η μόνη φράση που ταιριάζει, είναι <Κόβει την ανάσα>! Το Μπάλο είναι μία παραλία – λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται μεταξύ της χερσονήσου Γραμβούσας και του ακρωτηρίου Τηγάνι. Για να πας εκεί μπορείς να πάρεις το καραβάκι από το λιμάνι του Κισσάμου ή να πας οδικώς. Εάν επιλέξεις την οδήγηση (πράγμα που κάναμε) θα χρειαστεί να περπατήσεις ένα μονοπάτι για κανένα 20λεπτο και μετά να κατεβείς αρκετά σκαλιά μέχρι το Μπάλο. Καθώς κατεβαίνεις, αντικρύζεις τη μοναδική θέα της παραλίας με τη λιμνοθάλασσα που πραγματικά όμοια της δεν έχω ξαναδεί. 
Τα αρνητικά: τα νερά είναι πολύ ωραία, αλλά ρηχά, οπότε εάν πάτε θα εξασκηθείτε στο θαλάσσιο περπάτημα!!! 
Επίσης, έχει απίστευτα πολύ κόσμο, όχι μόνο στην παραλία, αλλά και σε ολόκληρη τη διαδρομή με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια στο μονοπάτι, όπου προχωράς κυριολεκτικά τρενάκι με τους υπόλοιπους. Ενα είναι βέβαιο, δεν πρόκειται να χαθείς!!!
 
  
Translate »

Pin It on Pinterest