Ενα bazaar ήταν η αφορμή και μία τσάντα η αιτία… Την τσάντα από τη στιγμή που άρχισα να την κρατάω με σταματούσαν συνέχεια στο δρόμο και με ρωτούσαν από που την αγόρασα. Η απάντηση μου, <από ένα bazaar>, δεν τους ικανοποιούσε και άρχισα να αισθάνομαι άσχημα που δεν είχα να δώσω περαιτέρω πληροφορίες. Επρεπε να μάθω περισσότερα και ευτυχώς για μένα η τσάντα είχε υπογραφή: Eleanna Katsira. 
Επειτα από μία σειρά ανταλλαγής μηνυμάτων καταφέραμε να κλείσουμε ραντεβού στο εργαστήριο της. Η συνάντηση μαζί της απλά μου επιβεβαίωσε αυτό που είχα φανταστεί. Ευγενική και όμορφη με μία ελαφριά ροκ διάθεση η Ελεάννα Κατσίρα είναι πολύ απλά αυτό που βγάζει στις δημιουργίες της. Εξαιρετική! Σχεδιάζει κοσμήματα και τσάντες, όλα χειροποίητα και από φίνα υλικά. 
Στο εργαστήριο της μου έδειξε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, υπέροχα μαλακά δέρματα σε χρώματα μεταλλικά, γήινα, λαδί και μπορντώ.  Χοντρά σχοινιά, μέταλλα, πέτρες και τρίχες αλόγου μπαίνουν στο παιχνίδι για την κατασκευή των κοσμημάτων της.  Τα σχέδια της ακολουθούν την τάση της μόδας, χωρίς όμως να υποτάσσονται σε αυτήν. Η δουλειά της είναι χαρακτηριστική γι΄ αυτό και οι δημιουργίες της δεν έχουν ηλικία. Μπορεί να κρατηθούν σήμερα, αύριο, αλλά και μετά από τρία ή δέκα χρόνια.
Μιλήσαμε για το πως ξεκίνησε, σε ποια σημεία πώλησης δίνει, αλλά και για τη μεγάλη επιτυχία που συνάντησε σε μία έκθεση σχεδιαστών στο Χονγκ Κονγκ. Μία έκθεση που την έστεψε νικήτρια σε παγκόσμιο επίπεδο! Η εμπειρία αυτή, αλλά και η διάκριση που πέτυχε της ανοίγει τώρα το δρόμο για την αγορά εκεί. 
Δημιουργίες της δίνει επιλεκτικά σε τέσσερα μαγαζιά στην Αθήνα (The Bag, Amos, Braccialetti concept, Haris Cotton) καθώς και σε μεγάλα νησιά, όπως Κρήτη, Μύκονο, Πάτμο, Σαντορίνη και Πάρο.
   
Περισσότερα σχέδια από τη δουλειά της μπορείτε να δείτε στη σελίδα της στο Facebook: ElenLovelycollections  ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα:  etsy.com/shop/ElenLovelyCollection?ref=pr_shop_more  

Translate »

Pin It on Pinterest