Ο πνευματικός ηγέτης των θιβετιανών βουδιστών, ο Δαλάι Λάμα, έχει συμβουλέψει: μία φορά το χρόνο να ταξιδεύεις σε ένα μέρος που δεν έχεις πάει ποτέ…momentsnstyle Fashion, Beauty & Lifestyle blog / the blablas moments

 

Μία καλή μου φίλη έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία. Ερωτευμένη με την ατμόσφαιρα της πόλης δεν έπαυε να μου λέει πόσο μαγική είναι. Ηταν λοιπόν θέμα χρόνου να επισκεφτώ τη γενέτειρα του Μποτιτσέλι, την έδρα του Μιχαήλ Αγγελου, την πόλη του Λεονάρντο ντα Βίντσι, την εμπνεύστρια του Δάντη…

Η Φλωρεντία είναι ένα ολόκληρο μουσείο από μόνη της. Το ιστορικό της κέντρο, που έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους επισκέπτες της.

Ευτυχώς είναι εύκολη πόλη για να τη γυρίσεις. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται από τη μία πλευρά του ποταμού Arno, ενώ μόνο για το Palazzo Pitti πρέπει να περάσεις απέναντι.

 

Τα μουσεία της είναι πάρα πολλά κι αν πας για λίγες μέρες είναι αδύνατον να τα γυρίσεις όλα. Εξάλλου, αξίζει να ζήσεις λίγο και τους ρυθμούς της πόλης, να δοκιμάσεις τα καταπληκτικά χειροποίητα ζυμαρικά τους, να πιείς το παραδοσιακό τους ποτό, να κάνεις βόλτα στην υπαίθρια αγορά San Lorenzo Market, κάνοντας παζάρια με τους μικροπωλητές και να περπατήσεις δίπλα στον ποταμό Arno, χαζεύοντας τους επίδοξους κωπηλάτες.

Σου ετοίμασα λοιπόν μία λίστα με το τι πρέπει  να δεις, που να φας, που να πιείς και τι να ψωνίσεις..

 

 

 

 

Τι να δεις

Uffici Gallery: από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πινακοθήκες του κόσμου με τεράστια συλλογή αναγεννησιακής τέχνης, αλλά και αριστουργήματα ζωγραφικής και γλυπτικής. Αξίζει να πας για να θαυμάσεις έργα των Μποτιτσέλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μιχαήλ Αγγελου, Τιτσιάνο κ.α.

Συμβουλή: Εχει τεράστιες ουρές για εισιτήρια, αλλά μπορείς να βγάλεις μέσω διαδικτύου και να περιμένεις σε πιο μικρή ουρά. Μία άλλη λύση (που μας ήρθε ως διά μαγείας και τελικά αυτήν ακολουθήσαμε) είναι να βρείς κάποιον ξεναγό που δημιουργεί επι τόπου γκρουπ λίγων ατόμων. Πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλά σου φροντίζει τα εισιτήρια, έχεις αποκλειστική ξενάγηση και δεν περιμένεις καθόλου στην ουρά! Επιπλέον σου δείχνει τα πιο σημαντικά κομμάτια του μουσείου, το οποίο είναι τεράστιο κι αν δεν ξέρεις που να πας θα πρέπει να αφιερώσεις μία ολόκληρη μέρα.

 

Palazzo Vecchio

Είναι δίπλα στην Uffici Gallery. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίσμα, όπου ήταν το παλιό παλάτι. Σήμερα φιλοξενεί το Δημαρχείο και είναι το πιο σημαντικό δημόσιο κτίριο στην πόλη.

Επίσης έχει αξιόλογα εκθέματα, καθώς και γλυπτά. Αξίζει να ανεβείς όλα τα σκαλιά του Δημαρχείου και να φτάσεις στην κορυφή του κτιρίου για να θαυμάσεις από εκεί όλη τη Φλωρεντία.

momentsnstyle fashion, beauty & Lifestyle blog / the blablas moments

 

 

 

 

 

 

 

Piazza del Duomo

O υπέροχος καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας, χαρακτηριστικό δείγμα ιταλικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Μέσα στον ναό υπάρχουν πολλά σημαντικά έργα τέχνης. momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog / the blablas moments

 

 

 

 

 

 

Palazzo Pitti

Φιλοξενεί πολλά μουσεία της πόλης, όπως την Παλατινή Πινακοθήκη με έργα του Ραφαήλ, την Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης, το Μουσείο Ασημικών, το Μουσείο Πορσελάνης, Ενδυμασιών και Αμαξών.momentsnstyle fashion, beauty & lifestyle blog / the blablas moments

Το Palazzo Pitti όμως είναι περισσότερο φημισμένο για τους κήπους Boboli, οι οποίοι σχεδιάστηκαν το 1549 από τον Bartolomeo Ammanati.

 

 

 

 

 

 

Ponte Vecchio

Είναι η παλαιότερη από τις 6 γέφυρες της Φλωρεντίας, που ενώνει τα δύο κομμάτια της πόλης.

Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. FullSizeRender-18

 

 

Που να φας

Irene restaurant: βρίσκεται στην piazza della Repubblica και έχει γευστικά πιάτα.

Latini trattoria: για παραδοσιακό ιταλικό μενού στη via dei Palchetti.

 

Για cocktails

ditta Artigianale: το καλύτερο μαγαζί για cocktail και κρασί. Επίσης έχει ένα μικρό μενού με ιδιαίτερα πιάτα και στα συν του είναι η ωραία μουσική.

Βρίσκεται στην via dei Neri, κοντά στο Palazzo Pitti.

 

 

Για cafe

Zilli cafe: παραδοσιακό ιταλικό πάνω στην Piazza della Repubblica. Εχει καταπληκτικό καφέ και ωραία γλυκά.

 

Τι να ψωνίσεις

Μεταξύ Piazza della Signoria και Piazza della Repubblica βρίσκεται όλη η αγορά με τα καλά μαγαζιά. Στη Φλωρεντία όμως αξίζει να πας στην υπαίθρια αγορά San Lorenzo Market και να αγοράσεις δερμάτινα. Μπορείς να βρεις ωραία κομμάτια σε χαμηλές τιμές.

 

 

 

 

 

 

 

Εστάλει από Samsung tablet

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest